Evenimentele zilei
Celebrări, 20 ian:
Costel Zagan A fost născut Costel Zagan.
Federico Fellini A fost născut Federico Fellini.
George Burns A fost născut George Burns.
Eugene Sue A fost născut Eugene Sue.
A fost născut Gabriel Badea-Paun.
A fost născut Vasile Baran.
A fost născut Petru Cimpoesu.
A fost născut Constantin Pricop.
A fost născut Valeria Taicutu.
Johannes Vilhelm Jensen A fost născut Johannes Vilhelm Jensen.
Comemorări, 20 ian:
John Ruskin A murit John Ruskin.
A murit Gyorgy Beke.
A murit Nicolae Ioana.
Ultimele folclor
Autori
Robert Green IngersollLudwig Mies van der RoheMarvin Lee MinskyRadu Anton RomanPhilippe de La HireMadalyn Murray O'HairOscar Arias SanchezGeena DavisGeorge ConstantinescuPapa Ioan al XXIII-leaEugen BarbuHaruki MurakamiJohn FischerMiguel de CervantesHelen Fielding

Noel- Craciunul francezilor De Craciun, in Franta totul...

Noel- Craciunul francezilor

De Craciun, in Franta totul stralucea de curatenie, masa era intinsa in cea mai frumoasa din camere, la ea urmand sa stea un numar mare de oaspeti si se incheia cu cantece de Craciun. Dansul era oprit.

Printre obiceiurile de Craciun se numara si urmatoarele:

In multe provincii din Franta era folosit un miel impodobit cu panglici de catre copiii. Acestia se deghizau in magi, regi, mergeau din usa in usa si cantau, solicitand daruri in bani si in natura.
De Craciun, la 25 decembrie, In Provence,pe la 8 seara, familia se aduna la cel mai in varsta, de obicei la Grand Papa, pentru a lua parte la "bogata cina", compusa din legume si " Morne en brandade", adica o mancare de peste si usturoi, untdelemn, patrunjel si lamaie.Urmau alvita, bomboanele, prajitura si vinul fiert.
La tara, in Franta meridionala, copiii binecuvantau cina si rugul de Craciun, format dintr-un trunchi de maslin uscat, care ardea in vatra. Focul era stropit cu vinul fiert. Apoi familia se aseza la masa. Pe urma intonau cantece religioase pana la miezul noptii, cand se duceau la biserica.

Tradiții și superstiții France


Evaluați acestă postare:
Generează un alt cod=