Aesop

Aesop

Biografie Aesop (620 BC - 564 BC)

Scriitor antic grec

Numit și Esop / Aesopus.
Perioada de viaţă: 620 BC - 564 BC
Ţara de origine Greece
Citate de Aesop

Aesop (Esop) este un scriitor antic grec, cunoscut mai ales ca si autor de fabule, fiind considerat intemeitorul acestui gen literar.

Se crede că a fost sclav, mai târziu eliberat de stăpânul său. Fabulist și filosof, atunci când îl sfătuia corect pe stăpânul său, era eliberat pe o perioadă scurtă de vreme. Multe fabule ale sale s-au păstrat până în prezent.

Sclavul grec era atât de deștept, încât orice observație primea de la stăpânul său, îi răspundea cu o vorbă de duh, o pildă comică și scăpa de pedeapsă. L-a înveselit într-atâta pe stăpânul său, încât acesta l-a eliberat până la urmă. Fabulele sale au fost preluate și prelucrate de mulți autori, dar Esop rămâne „părintele fabulei”.
Evaluați acest autor:
Generează un alt cod=  

Citate Aesop

Aesop

Pe hoţii mărunţi îi trimitem la închisoare, iar pe cei...

Citat de Aesop despre hoţi
Aesop

Exemplul este cel ma bun percept.

Citat de Aesop despre educație, exemplu
Aesop

Mulţi oameni cu mintea uşoară se bucură de lucruri care...

Citat de Aesop
Aesop

Uniti vom rezista, divizati ne vom prabusi.

Citat de Aesop despre putere

Citate de Aesop, teme

Citate de Aesop despre Adevăr Citate de Aesop despre Apă Citate de Aesop despre Aventură Citate de Aesop despre Bine Citate de Aesop despre Bunătate Citate de Aesop despre Cadouri Citate de Aesop despre Curaj Citate de Aesop despre Destin Citate de Aesop despre Distrugere Citate de Aesop despre Dorință Citate de Aesop despre Dumnezeu Citate de Aesop despre Dușmani Citate de Aesop despre Educație Citate de Aesop despre Exemplu Citate de Aesop despre Filozofie Citate de Aesop despre Foc Citate de Aesop despre Forță Citate de Aesop despre Hoţi Citate de Aesop despre Imaginație Citate de Aesop despre Indiferență Citate de Aesop despre Înțelepciune Citate de Aesop despre Inteligență Citate de Aesop despre Ironie Citate de Aesop despre Milă Citate de Aesop despre Minciună Citate de Aesop despre Minte Citate de Aesop despre Morală Citate de Aesop despre Mulțumire Citate de Aesop despre Muncă Citate de Aesop despre Oameni Citate de Aesop despre Opinie Citate de Aesop despre Pasiune Citate de Aesop despre Perseverență Citate de Aesop despre Principiu Citate de Aesop despre Probleme Citate de Aesop despre Prostie Citate de Aesop despre Putere Citate de Aesop despre Rău Citate de Aesop despre Recunoștința Citate de Aesop despre Scop Citate de Aesop despre Sentimente Citate de Aesop despre Sex Citate de Aesop despre Sfat Citate de Aesop despre Siguranță Citate de Aesop despre Spirit Citate de Aesop despre Succes Citate de Aesop despre Suflet Citate de Aesop despre Tiranie