Alexandru Lincu

Alexandru Lincu

Biografie Alexandru Lincu (1948-2010)

Scriitor, traducator si caricaturist

S-a născut pe 01 mar 1948.
S-a stins din viaţa în data de 11 aug 2010, la vârsta de 62 ani.
Ţara de origine România
Citate de Alexandru Lincu

Alexandru Lincu (1948 - 2010), scriitor, traducator si caricaturist s-a nascut la 1 martie 1948, in comuna Suhaia, judetul Teleorman. A urmat scoala generala la Suhaia (1955 - 1962) si liceul la Zimnicea (1962 - 1966), apoi Academia de Studii Economice din Bucuresti (1966 - 1971). A absolvit, de asemenea, un curs de relatii internationale. Intre 1971 si 2003 lucreaza la Institutul de Cercetari Metalurgice, Ministerul Afacerilor Externe. Calatoreste in interes de serviciu in diverse tari ale lumii. Lucreaza la Ambasadele Romaniei din Brasilia, Santiago de Chile si din Madrid (consul general).

Incepand cu anul 1966, cand publica prima sa caricatura in revista "Amfiteatru", colaboreaza cu caricaturi, articole originale si traduceri la ziarele si revistele: Amfiteatru, Urzica, Adevarul, Romania Literara, Flacara, Contemporanul, Expres Magazin, Luceafarul, Roman in Lume (Spania) etc.

Ca scriitor, publica 5 volume: CONDAMNAT LA VIATA - roman, Editura Pegasus Press, 2010; EPOCA MARLANILOR - publicistica, Editura Pegasus Press, 2008; INOROGUL DE JAD - roman, Editura Paco, 2007; DINCOLO DE ORIZONT - poezii, Editura Arvin Press, 2003; TAINA BURLACILOR - povestiri si schite umoristice, Editura Atlantis, 2000.

Traduce si publica 5 volume (romane) din limbile spaniola si portugheza: Bernardo Guimaraes: Sclava Isaura, Cautatorul de diamante, romane, Ed. Univers, 1989 (cu alte cinci editii la diverse edituri), Benito Pérez Galdós: Dezmostenita, roman, Ed. Dacia, 1990 (in colab. cu Doina Lincu), Lima Baretto: Tristul sfarsit al lui Policarpo Quaresma, roman, Ed. Sturion, 1991, Crucea albastra, antologie de proza politista, Ed. Sturion, 1991 (in colab. cu Doina Lincu), Benito Pérez Galdós: Dragoste pierduta (Tristana), roman, Ed. Minerva, 1996.

Castiga diferite premii si mentiuni pentru caricatura, dar si pentru scrieri umoristice. Participa la expozitii si concursuri nationale si internationale de caricatura (Belgia, Brazilia, Bulgaria, Republica Ceha, Croatia, China, Iran, Israel, Italia, Coreea, Polonia, Portugalia, Serbia, Turcia etc). In 2008 deschide o expozitie personala de caricatura (D’ale romanilor...) la sediul Institutului Cultural Roman din Madrid.

Ilustreaza copertile a mai multe romane publicate in Romania.

Pe 11 August 2010 se stinge din viata dupa o crunta suferinta provocata de un agresiv cancer de stomac care il rapune in mai putin de 1 an si jumatate.
Evaluați acest autor:
Generează un alt cod=  

Citate Alexandru Lincu

Alexandru Lincu

Caracatita numita timiditate ma urmarea pas cu pas, ma...

Citat de Alexandru Lincu despre personalitate, curaj, forță, viață
Alexandru Lincu

Moartea este ca o umbra in care se prefac oamenii ca sa...

Citat de Alexandru Lincu despre moarte, zbor, umbră, pământ, oameni
Alexandru Lincu

Daca am fi atat de generosi, de inteligenti si de buni,...

Citat de Alexandru Lincu despre comportament, generozitate, război, inteligență, timp
Alexandru Lincu

Cand oamenii mor, sufletele tasnesc din corp dincolo de...

Citat de Alexandru Lincu despre suflet, corp, poezie, libertate, oameni