Augustin de Hipona

Augustin de Hipona

Biografie Augustin de Hipona (354 - 430)

Episcop, filozof, teolog, una din cele mai importante figuri ale Creștinătății

Numit și Saint Augustine / Aurelius Augustinus.
S-a născut pe 13 nov 0345.
S-a stins din viaţa în data de 28 aug 0430, la vârsta de 84 ani.
Ţara de origine Algeria
Citate de Augustin de Hipona

Augustin de Hipona (Sfântul Augustin la catolici, lat. Sanctus Augustinus, Fericitul Augustin la ortodocși, n. 13 noiembrie 354, Thagaste, Numidia - d. 28 august 430, Hippo Regius, pe teritoriul Algeriei de azi) a fost un episcop, filozof, teolog și doctor al Bisericii.

În scrierile sale, utilizează argumente logice încercând să demonstreze veridicitatea religiei creștine.

Teolog creştin, filozof, unul dintre cei patru Părinţi ai Bisericii Occidentale, Sfânt în toate...

Sfântul Augustin (numit uneori Aurelius Augustinus, în urma confuziei cu Aurelius de Cartagina, contemporanul său) este unul din Cei patru Părinți ai Bisericii Occidentale, alături de Ambrozie, Ieronim și Grigore cel Mare. Este unul dintre cei mai importanți teologi și filosofi creștini, ale cărui opere au modificat substanțial gândirea europeană. Opera sa constituie o punte de legătură între filosofia antică și cea medievală.

S-a născut la Thagaste , în Numidia (astăzi Souk Ahras, pe teritoriul Algeriei) pe data de 13 noiembrie 354.
A murit la Hippo Regius , în Numidia (pe teritoriul Algeriei de azi) pe data de 28 august 430.
Evaluați acest autor:
Generează un alt cod=  

Citate Augustin de Hipona

Augustin de Hipona

Suferi de pe urma nedreptăţii unui om rău? Iartă-l, ca să...

Citat de Augustin de Hipona despre iertare, rai, rău, oameni
Augustin de Hipona

Dumnezeu este în afara tuturor, nerămânând în afară; este...

Citat de Augustin de Hipona despre dumnezeu
Augustin de Hipona

Dăruieşte-mi, o, Doamne, castitatea, dar nu te grăbi.

Citat de Augustin de Hipona despre cadouri
Augustin de Hipona

Duhul nostru este din Dumnezeu, deci numai în Dumnezeu el...

Citat de Augustin de Hipona

Citate de Augustin de Hipona, teme

Citate de Augustin de Hipona despre Abstinență Citate de Augustin de Hipona despre Bine Citate de Augustin de Hipona despre Bucurie Citate de Augustin de Hipona despre Cadouri Citate de Augustin de Hipona despre Căsătorie Citate de Augustin de Hipona despre Credință Citate de Augustin de Hipona despre Cugetare Citate de Augustin de Hipona despre Dumnezeu Citate de Augustin de Hipona despre Durere Citate de Augustin de Hipona despre Esențial Citate de Augustin de Hipona despre Iertare Citate de Augustin de Hipona despre Iubire Citate de Augustin de Hipona despre Lume Citate de Augustin de Hipona despre Măsură Citate de Augustin de Hipona despre Moarte Citate de Augustin de Hipona despre Natură Citate de Augustin de Hipona despre Nimic Citate de Augustin de Hipona despre Oameni Citate de Augustin de Hipona despre Ordine Citate de Augustin de Hipona despre Păcat Citate de Augustin de Hipona despre Pedeapsă Citate de Augustin de Hipona despre Plăcere Citate de Augustin de Hipona despre Posibilitate Citate de Augustin de Hipona despre Probleme Citate de Augustin de Hipona despre Răbdare Citate de Augustin de Hipona despre Rai Citate de Augustin de Hipona despre Rău Citate de Augustin de Hipona despre Realitate Citate de Augustin de Hipona despre Religie Citate de Augustin de Hipona despre Rugăciune Citate de Augustin de Hipona despre Sclavie Citate de Augustin de Hipona despre Scop Citate de Augustin de Hipona despre Sentimente Citate de Augustin de Hipona despre Siguranță Citate de Augustin de Hipona despre Știință Citate de Augustin de Hipona despre Suflet Citate de Augustin de Hipona despre Uitare Citate de Augustin de Hipona despre Univers Citate de Augustin de Hipona despre Viață