Ilarion Ciobanu

Ilarion Ciobanu

Biografie Ilarion Ciobanu (1931 - 2008)

Actor roman

S-a născut pe 28 oct 1931.
S-a stins din viaţa în data de 07 sep 2008, la vârsta de 76 ani.
Ţara de origine România
Citate de Ilarion Ciobanu

Celebru actor roman, care a intruchipat roluri celebre ca cel al comisarului Roman din filmul Ultimul cartus, film in regia lui Sergiu Nicolaescu sau cel al lui Gerula din filmul Columna. Activitatea sa de actor a fost intregita de cea de regizor, regizand filmele Omul de langa tine si Mara si sportiv, avand o frumoasa cariera de rugbist in anii 50.

Debuteaza in filmul Setea, in care a jucat alaturi de Ion Besoiu si Amza Pellea, respectiv alaturi de Ștefan Ciubotarasu si George Calboreanu in Omul de langa tine.



In anul 2004, a primit Premiul de Excelenta pentru contributia sa in arta cinematografiei, premiul decernat in cadrul Primei editii a Festivalului International de Film Bucuresti, BIFEST.





Filmografie:



Bored, 2004, rolul lui God

Tancul, 2003

Ochii care nu se vad, 1996

Terente - regele baltilor, 1995

Crucea de piatra, 1993, rolul lui Fane

Sobolanii rosii, 1990

O vara cu Mara, 1988

Cetatea ascunsa, 1987

Batalia din umbra, 1986

Umbrele soarelui, 1986

Fapt divers, 1984

Acasa, 1984

Radeti ca-n viata, 1983

Pruncul, petrolul si ardelenii, 1981, rolul lui Traian Brad

Iancu Jianu, haiducul, 1981

O lume fara cer, 1981

Iancu Jianu, zapciul, 1980

Rug si flacara, 1980

Tridentul nu raspunde, 1980

Artista, dolarii si ardelenii, 1979, Traian Brad

Ecaterina Teodoroiu, 1979

Audienta, 1979

Omul care ne trebuie, 1979

Profetul, aurul si ardelenii, 1978, rolul lui Traian Brad

Din nou impreuna, 1978

Avaria, 1978

Dincolo de orizont, 1978

Gustul si culoarea fericirii, 1978

Pentru patrie, 1977

Trepte spre cer, 1977

Toate panzele sus, 1976, rolul lui Gherasim

Pe aici nu se trece, 1975

Muschetarul roman, 1975

Orasul vazut de sus, 1975

Nemuritorii, 1974, rolul stegarului Vasile

Capcana, 1974

Ultimul cartus, 1973, rolul comisarului Roman

Dimitrie Cantemir, 1973

100 de lei, 1973

Departe de Tipperary, 1973

Drum in penumbra, 1972

Conspiratia, 1972

Cu mainile curate, 1972, rolul comisarului Roman

Padurea pierduta, 1971

Serata, 1971

Facerea lumii, 1971

Mihai Viteazul - Unirea, 1970, rolul lui Stroe Buzescu

Mihai Viteazul, 1970, rolul lui Stroe Buzescu

Fratii, 1970

Asediul, 1970

Baltagul, 1969

Razboiul domnitelor, 1969

Doi barbati pentru o moarte, 1969

Columna, 1968, rolul lui Gerula

Legenda, 1968

Vremea zapezilor, 1966

Golgota, 1966

Șoparla, 1966

Rascoala, 1965

Cartierul veseliei, 1964

Lupeni 29, 1962

Omul de langa tine, 1961

Poveste sentimentala, 1961

Setea, 1960
Evaluați acest autor:
Generează un alt cod=  

Citate Ilarion Ciobanu

Ilarion Ciobanu

De mult timp nu mai vorbesc despre mine, despre viata...

(0) (0) (0)
Citat de Ilarion Ciobanu despre viață, zi de naștere, timp

Evenimentele zilei
Celebrări, 15 iul:
Rembrandt van Rijn A fost născut Rembrandt van Rijn.
Walter Benjamin A fost născut Walter Benjamin.
Jean Iris Murdoch A fost născut Jean Iris Murdoch.
A fost născut Nicolae Dabija.
A fost născut Antoaneta Iordache.
Jacques Derrida A fost născut Jacques Derrida.
Comemorări, 15 iul:
Irving Babbitt A murit Irving Babbitt.