Modest Petrovici Musorgski

Modest Petrovici Musorgski

Biografie Modest Petrovici Musorgski

Compozitor rus

S-a născut pe 21 mar 1839.
S-a stins din viaţa în data de 28 mar 1881, la vârsta de 42 ani.
Ţara de origine Russian Federation
Citate de Modest Petrovici Musorgski

A fost un compozitor rus, care a devenit cunoscut prin operele sale muzicale pentru pian, fiind considerat unul dintre marii compozitori rusi din secolul al XIX-lea.

Modest Mussorgski el provine dintr-o familie instarita din Karevo, regiunea Pskov (Pleskau). El invata pianul, datorita mamei sale si unei educatoare germane.

A progresat foarte rapid, astfel incat deja la varsta de sapte ani poate canta la pian unele compozitii muzicale ale lui Franz Liszt, iar la noua ani prezinta concerte la pian ale lui John Field.

Din august 1849 ia lectii de pian de la Anton Herke, iar in 1852 devine cadet la scoala militara din St. Petersburg, unde se va preocupa in mod deosebit de istorie, muzica religioasa si filozofie, devenind membru in corul condus de Pater Krupski.

In acest timp apar primele compozitii muzicale ale sale, ca „Porte-enseigne Polka“. Intra in anul 1856 in regimentul de garda Preobrasenski, unde primeste informatii despre muzica compusa de Ludwig van Beethoven, Franz Schubert si Robert Schumann.

Dupa o criza, paraseste regimentul in iulie 1858 si incepe sa lucreze la unele compozitii muzicale impreuna cu Mili Balakirev. In urma unei vizite la Moscova in anul 1861, va fi impresionat de revolta iobagilor contra regimului tarist, revolta care va cauza probleme financiare familiei sale, fiind nevoit sa se reintoarca acasa.

Scrie cateva articole in ziarul cotidian „Comuna” Aici se va alatura unui grup de compozitori, care in cursul timpului va fi cunoscut sub numele de "Grupul Cei Cinci" cu care va un schimb de pareri despre arta, filozofie si politica, printre ei sunt Mili Balakirev, César Cui, Alexandr Porfirievici Borodin si Nikolai Rimski-Korsakov.

Ei incearca sa reformeze ideile invechite si profesionalismul academic rusesc. In aceasta perioada va compune opera Boris Godunov.
Valeria S, 15/05/2018

Mi-a placut dar sa fi fost in pic mai detaliat

(0) (0)
Evaluați acest autor:
Generează un alt cod=  

Citate Modest Petrovici Musorgski

Modest Petrovici Musorgski

Nu exista ganduri frumoase fara forme frumoase, si invers.

Citat de Modest Petrovici Musorgski despre cugetare, frumusețe