Evenimentele zilei
Celebrări, 18 feb:
A fost născut Octavian Doclin.
A fost născut Simona Kiselevski.
A fost născut Carmen Mihalache.
Ernst Mach A fost născut Ernst Mach.
Comemorări, 18 feb:
Martin Luther A murit Martin Luther.
Autori
Ernie KovacsHerbert SpencerGeorges ClemenceauGeorge Toma MaiorescuAmedeo ModiglianiDaniel CorbuAlfred NobelCorita KentIsocratesJohn KeatsJulie AndrewsRobert Eugene ByrneHarry Emerson FosdickGelu VlasinEric Hoffer

Sorin Cerin

Sorin Cerin

Biografie Sorin Cerin (1963)

Filozof, eseist, prozator roman

S-a născut pe 25 nov 1963.
Ţara de origine România
Citate de Sorin Cerin

Eseist, filosof si prozator de origine romana.

- 1963: La 25 noiembrie, la Baia Mare, s-a nascut filosoful, autorul de aforisme, eseistul, poetul si prozatorul roman Sorin Cerin, nascut pe numele Hodorogea Sorin. Marea parte a copilariei o petrece la parohia bunicului sau, preot ortodox, situata in comuna Sauca, judetul Satu Mare. Acea casa parohiala era locul unde a copilarit si poetul maghiar Kolcsey Ferencz, unul dintre scriitorii reprezentativi ai Ungariei. Dupa terminarea liceului la Baia Mare, urmeaza cursurile Institului de Limba si Cultura Italiana din Bucuresti.

- 1986: Debuteaza cu poezia intitulata Marina in Almanahul BTT, semnand cu pseudonimul Sorin Mara Angel sub care publica un an mai tarziu un interviu cu criticul Alexandru Piru in revista Viata studenteasca. In acea perioada mai multi compozitori scriu melodii pe versurile lui, cum ar fi Vasile Veselovski, Elly Roman, Dan Beizadea si altii.

- 1987 Din acest an ia numele de Cerin prin casatoria sa cu Cerin Mariana (in cele din urma se va desparti de aceasta). Motiveaza acest gest prin faptul ca era fiul vitreg al celui caruia ii purta numele.

- 1989 Participa activ la Revolutia din decembrie fiind printre primii care reusesc sa intre in fostul Comitet Central. Dupa evenimentele din decembrie devine redactor al sectiei politice al cotidianului Dreptatea al Partidului National Taranesc Crestin si Democrat. Datorita mineriadelor din cauza carora a avut de suferit, alege calea exilului si se refugiaza in Statele Unite ale Americii. Dupa cativa ani se reintoarce in Romania, stabilindu-se la Bucuresti, pentru a mai lipsi doar o perioada cand se afla pe continentul australian in calitate de corespondent international de presa pentru Australia.

- 2000 Se recasatoreste cu Dana Cristina Gorincioiu.

- 2003 Debuteaza editorial cu romanul Destin. Trilogia Destiny cu volumele Psycho, Apocalipsa si Exodus urmand sa apara Lumina Divina, ce avea sa intregeasca ciclul Originea lui Dumnezeu.

- 2006 The origin of God aparut in Statele Unite ale Americii cu volumele The Divine Light, Psycho, The Apocalypse si Exodus.

- 2007 Apar volumele de eseuri si studii filozofice Coaxialismul (un nous sistem filozofic creat de Sorin Cerin), Moarte, neant aneant viata si Bilderberg Group, Starea de conceptiune in fenomenologia coaxiologica, Antichrist, fiinta si iubire si Logica coaxiologica.

- 2008 Publica volumul de aforisme Revelatii 21 Decembrie 2012 (contine 2509 aforisme). Tot in acest an apare volumul Amour.

- 2009 Publica volumele de aforisme: Intelepciune (contine 1492 aforisme), Invata sa mori (contine 1219 aforisme), Nemurire (contine 856 aforisme). Una dintre cele mai prestigioase si selective edituri romanesti, Editura Eminescu, ii publica in toamna anului 2009 intreaga opera sapientiala incluzand toate volumele de aforisme scoase inainte cat si alte volume care nu au vazut lumina tiparului pana la acea data.

- 2011 Publica volumele de aforisme: Desertaciune, Paradisul si Infernul, Pacatul, Iluminare (acesta din urma contine un numar de 693 aforisme). Tot in acest an mai publica volumele de versuri Poeme de dragoste, Suflete Pereche si Templul inimii, urmate de Coaxialismul Editie Completa de Referinta si de Teoria Genezei Universale, care devine in parte a editiei complete a Coaxialismului.

Sursa: Dictionarul scriitorilor romani de azi, autori Boris Craciun si Daniela Craciun-Costin, editura Portile Orientului, Iasi.
Evaluați acest autor:
Generează un alt cod=