Bunul călător nu lasă urme. Bunul orator nu are ce...

Citat de Lao Zi (Bătrânul Maestru) despre unelte, ajutor, bunul simț, oratorie, înțelepciune, eroare, oameni, lege, iubire, minte

Bunul călător nu lasă urme. Bunul orator nu are ce discuta. Calculatorul bun nu se slujeşte de instrument de calcul. Paznicul bun nu se foloseşte de încuietori şi totuşi nu se poate deschide ceea ce el a închis. Cel ce ştie să lege nu se foloseşte de funii, dar nu se poate desface ceea ce el a legat. În felul acesta înţeleptul e ajutor şi sprijin pentru toţi oamenii care merită să fie îndrumaţi. El este ajutor şi sprijin pentru toate lucrurile, care au nevoie, fără a dispreţui pe vreunul. Se poate spune că mintea lui e de două ori luminată. Omul superior e un bun îndrumător pentru cel ce încă nu este. Omul obişnuit este unealta modelabilă a înţeleptului. Cel ce nu-şi cinsteşte pe îndrumătorul său şi cel ce nu iubeşte unealta de care se foloseşte, cu toate că se poate numi el însuşi înţelept, este de fapt adâncit în eroare. Acest adevăr este tot atât de însemnat pe cât este de subtil.

Lao Zi (Bătrânul Maestru)Laozi
Citat de Lao Zi (Bătrânul Maestru) (Laozi) despre unelte, ajutor, bunul simț, oratorie, înțelepciune, eroare, oameni, lege, iubire, minte.

Tao Te King, 27

Lao Zi (Bătrânul Maestru) (Laozi)

Lao Zi (Bătrânul Maestru) (Laozi)

Cunoscut(ă) și ca: Laozi.
Numit(ă) și: Lao Tse, Lao Tzu, Lao Tseu, Laotze.
Evaluați acest citat:
Generează un alt cod=