Cel mai vechi înţelept chinez cunoscut este Lao Tse,...

Definiţie de Bertrand Russell despre filozofie, comportament, adevăr, nume, animale, vechi, vârstă, sens, simplitate, înțelepciune

Cel mai vechi înţelept chinez cunoscut este Lao Tse, întemeietorul Taoismului. Lao Tse nu este un adevărat nume propriu, ci înseamnă pur şi simplu bătrânul filosof. El a fost, potrivit traditiei, un contemporan mai în vârstă a lui Confucius, iar filosofia lui este, după mine, foarte, foarte interesantă. El susţinea că fiecare persoană, fiecare animal şi fiecare lucru are o anumită cale sau manieră de comportament, care este naturală pentru el şi că trebuie să ne conformăm noi înşine acetei căi şi să-i încurajăm şi pe alţii să facă asta. Tao înseamnă cale, dar este folosit într-un sens mai mult sau mai puţin mistic, precum în textul Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa. Cred că el a întrezărit că moartea era cauzată îndepărtării de cale şi că dacă trăim cu toţii strict în acord cu natura ar trebui să fim nemuritori, asemeni corpurilor cereşti.

Bertrand Russell
Definiţie de Bertrand Russell despre filozofie, comportament, adevăr, nume, animale, vechi, vârstă, sens, simplitate, înțelepciune.
Bertrand Russell

Bertrand Russell 1872 - 1970, filozof britanic

S-a născut pe: 18 may 1872.
S-a stins din viaţa în data de 02 feb 1970, la vârsta de 97 ani.
Evaluați acest citat:
Generează un alt cod=