Nu ţintiţi spre succes, căci cu cât mai mult îl doriţi şi...

Citat de Viktor Emil Frankl despre succes, fericire, consecințe, căutare, scop, uitare, vinovăție, îngrijorare, conștiință, sfârșit

Nu ţintiţi spre succes, căci cu cât mai mult îl doriţi şi cu cât faceţi din el un scop, cu atât mai mult îl veţi rata. Căci succesul, asemenea fericirii, nu poate fi urmărit; el trebuie să urmeze, şi chiar numai aşa se şi întâmplă, ca un efect secundar neintenţionat, din acea dedicare a omului faţă de o cauză mai mare decât el însuşi, sau ca un produs secundar al dăruirii de sine către o altă persoană. Fericirea trebuie să vină de la sine - şi faptul acesta este valabil şi pentru succes: trebuie să îl laşi să se producă tocmai nepurtându-i de grijă. (Vreau să ascultaţi ce anume vă porunceşte conştiinţa să faceţi şi să duceţi la bun sfârşit lucrul acela, pe cât de bine vă stă în putinţă. Atunci veţi apuca ziua când veţi vedea că, pe termen lung - repet: pe termen lung! -, succesul vă va urma tocmai pentru că aţi uitat să vă gândiţi la el.

Viktor Emil Frankl
Citat de Viktor Emil Frankl despre succes, fericire, consecințe, căutare, scop, uitare, vinovăție, îngrijorare, conștiință, sfârșit.

Omul în căutarea sensului vieţii

Viktor Emil Frankl

Viktor Emil Frankl 1905 - 1997, neurolog, psihiatru australian, supravietuitor al Holocaustului

Numit(ă) și: Viktor Frankl.
S-a născut pe: 26 mar 1905.
S-a stins din viaţa în data de 03 sep 1997, la vârsta de 92 ani.
Evaluați acest citat:
Generează un alt cod=