Sentimentul popular, influenţat mediocru de către aceste...

Citat de Sigmund Freud despre origine, confuzie, mediocritate, sens, simbol, obiecte, esențial, memorie, ajutor, sentimente

Sentimentul popular, influenţat mediocru de către aceste aprecieri ale ştiinţei şi puţin riguros cu privire la originile profunde ale visului, se încăpăţânează în antica sa credinţă. Pentru el, visul are un sens şi acest sens ascunde o previziune. Pentru a o elibera din conţinutul visului, care este adeseori mult prea confuz şi misterios, este necesar să se aplice anumite procedee de interpretare, iar aceste procedee constau, în general, în înlocuirea conţinutului visului, aşa cum a rămas el în memorie, printr-un alt conţinut. Transpunerea se poate face în amănunt, cu ajutorul unei chei care nu trebuie să varieze. Se poate, de asemenea, înlocui dintr-o dată obiectul esenţial al visului printr-un alt obiect faţă de care primul n-ar fi decât simbolul.

Sigmund Freud
Citat de Sigmund Freud despre origine, confuzie, mediocritate, sens, simbol, obiecte, esențial, memorie, ajutor, sentimente.

Interpretarea viselor

Sigmund Freud

Sigmund Freud 1856 - 1939, psiholog austriac

S-a născut pe: 06 may 1856.
S-a stins din viaţa în data de 23 sep 1939, la vârsta de 83 ani.
Evaluați acest citat:
Generează un alt cod=