Trec printr-o perioadă foarte grea din viaţa mea. Nu...

Citat de Piotr Ilici Ceaikovski despre modestie, obstacole, opinie, forță, vinovăție, bunul simț, simț, relație, iertare, milă

Trec printr-o perioadă foarte grea din viaţa mea. Nu intru acum în detalii, îţi spun doar că m-am decis să mă căsătoresc. E inevitabil. Trebuie s-o fac, nu doar pentru mine, dar şi pentru tine, Modest, şi pentru toţi cei pe care-i iubesc. Cred că pentru amândoi, orientările noastre (sexuale) sunt cele mai mari şi mai irecuperabile obstacole către fericire, dar trebuie să luptăm împortiva naturii cu toate forţele noastre. În ce mă priveşte, voi face tot posibilul să mă căsătoresc anul ăsta, şi, dacă-mi lipseşte curajul necesar, îmi voi abandona, oricum, obiceiurile pentru totdeauna. Desigur, îţi dai seama cât de dureros este pentru mine să ştiu că oamenii simt milă pentru mine şi mă iartă, pe câtă vreme eu nu mă simt vinovat de nimic. Cât e de stânjenitor că uneori celor care mă iubesc le e jenă cu mine. Pe scurt, mă gândesc să mă căsătoresc sau, oricum, să am o relaţie publică cu o femeie, ca să închid gurile tuturor creaturilor ale căror opinii nu înseamnă nimic pentru mine dar care sunt de natură să-i stânjeneasscă pe cei care sunt în anturajul meu.

Piotr Ilici Ceaikovski
Citat de Piotr Ilici Ceaikovski despre modestie, obstacole, opinie, forță, vinovăție, bunul simț, simț, relație, iertare, milă.

Scrisoare adresată fratelui său, Modest

Piotr Ilici Ceaikovski

Piotr Ilici Ceaikovski 1840 - 1893, compozitor rus

S-a născut pe: 07 may 1840.
S-a stins din viaţa în data de 06 nov 1893, la vârsta de 53 ani.
Evaluați acest citat:
Generează un alt cod=