Opere complete din creatia sapientiala a lui Sorin Cerin la Editura Eminescu

Prestigioasa editura bucuresteana a scos de curand cartea cu titlul: Culegere de intelepciune, semnata de Sorin Cerin.

De pe coperta acesteia aflam urmatoarele: "Culegerea de fata contine toate volumele de aforisme tiparite dar reeditate acum, cat si cele ce urmau sa vada lumina tiparului pana la aceasta data. Este o editie de referinta a operei sapientiale a autorului".

Deschizand cartea aflam de pe prima pagina ce anume lucrari contine, citez: "In aceasta culegere este publicata intreaga opera de aforisme scrise pana la data bunului de tipar din octombrie 2009 de autor, insumand 7012 aforisme.

Apar pentru prima oara operele de aforisme:

- Intelepciune
- Patima
- Iluzie si realitate

cat si reeditarile revizuite:

- Revelatii 21 decembrie 2012
- Nemurire
- Invata sa mori

Toate operele de aforisme care au cunoscut si inainte lumina tiparului vor fi citate doar in actuala formula imbunatatita a editiei de referinta.", inchei citatul.

Lucrarea de fata este editata de Tatiana Barbuceanu, tehnoredactata de Bogdan Alexandru iar coperta fiind realizata de Marius Corbu.

In loc de obisnuitul "Cuvant inainte", sub titulatura de "Note critice", sunt inserate mai multe pozitii ale unor reputati critici asupra operei sapientiale ceriniene.Editura Eminescu este una dintre cele mai selective si marcante edituri romanesti care a publicat de-a lungul anilor multe personalitati ale culturii noastre si nu numai. Ma refer la Eugen Simion, Ana Blandiana, Dumitru Radu Popescu si multi altii alaturi de mari nume ale culturii mondiale. A fi reeditata intreaga opera sapientiala a lui Sorin Cerin la o astfel de editura, vorbeste de la sine privind valoarea incontestabila a acesteia.

Publicarea operelor complete devine un eveniment aproape unic in istoria acestei reputate edituri.

Iata cum se scrie istoria culturii romanesti si universale sub ochii nostri.

Marţi, 13 octombrie 2009
Source: yc

Rate this article:
Generează un alt cod=