Aureliu Busuioc

Aureliu Busuioc

Biografie Aureliu Busuioc (1928)

Poet, dramaturg, prozator

S-a născut pe 26 oct 1928.
Ţara de origine Moldova, Republic of
Citate de Aureliu Busuioc

Este autorul romanelor "Singur in fata dragostei" (1966), ecranizat la Moldova-film, "Unchiul in Paris", "Pactul cu diavolul", , Spune-mi Gioni, al pieselor "Radu Stefan - Intaiul si Ultimul", "Si sub cerul acela". Este de asemenea autor a numeroase scenarii de film.

Filmografie:

Calatorie in april, 1962
Vreau sa cant, 1979
Moldova noastra, 1957
Strugurii care aduc fericirea, 1973
Stapanii pamantului, 1974
Cursa, 1989
Singur in fata dragostei, 1969
Evaluați acest autor:
Generează un alt cod=  

Citate Aureliu Busuioc

Aureliu Busuioc

Aicea zace, în sfârşit, Cu vise şi ambiţii, Un mic volum,...

Citat de Aureliu Busuioc
Aureliu Busuioc

Cu muza altora în braţe E zilnic prins în chip şi fel...

Citat de Aureliu Busuioc despre muză, soț, lume
Aureliu Busuioc

Capitalismul are destule racile, dar ceva mai bun încă nu...

Citat de Aureliu Busuioc
Aureliu Busuioc

Of, spuneau stramosii mei, latinii: Nex sutor supra...

Citat de Aureliu Busuioc despre politică, strămoși, societate, fapte, literatură