Aureliu Busuioc

Aureliu Busuioc

Biografie Aureliu Busuioc (1928)

Poet, dramaturg, prozator

S-a născut pe 26 oct 1928.
Ţara de origine Moldova, Republic of
Citate de Aureliu Busuioc

Este autorul romanelor "Singur in fata dragostei" (1966), ecranizat la Moldova-film, "Unchiul in Paris", "Pactul cu diavolul", , Spune-mi Gioni, al pieselor "Radu Stefan - Intaiul si Ultimul", "Si sub cerul acela". Este de asemenea autor a numeroase scenarii de film.

Filmografie:

Calatorie in april, 1962
Vreau sa cant, 1979
Moldova noastra, 1957
Strugurii care aduc fericirea, 1973
Stapanii pamantului, 1974
Cursa, 1989
Singur in fata dragostei, 1969
Evaluați acest autor:
Generează un alt cod=  

Citate Aureliu Busuioc

Aureliu Busuioc

Se-ntâmplă multe în natură Mormântul e - stăpânul nu-i!...

Citat de Aureliu Busuioc
Aureliu Busuioc

Aicea zace, în sfârşit, Cu vise şi ambiţii, Un mic volum,...

Citat de Aureliu Busuioc
Aureliu Busuioc

Of, spuneau stramosii mei, latinii: Nex sutor supra...

Citat de Aureliu Busuioc despre politică, strămoși, societate, fapte, literatură
Aureliu Busuioc

Volumul lui Se trece sub tăcere; De unde nu-i Nici...

Citat de Aureliu Busuioc