Corneliu Antim

Corneliu Antim

Biografie Corneliu Antim (1942)

Poet și critic român

Numit și Corneliu Tântu.
S-a născut pe 04 sep 1942.
Ţara de origine România
Citate de Corneliu Antim

S-a născut în Ploiești pe 4 septembrie 1942. A absolvit liceul „I.L. Caragiale" din Ploiesti, în anul 1960, si Facultatea de Limba si Literatura Româna a Universitatii din Bucuresti,în 1965.  Urmează cursuri de politologie la Institutul de Perfectionare si Conducere în anul 1972 si de istoria si teoria artei în 1974. Printre preocupările autorului se numără și cele de metodist la Casa de Creatie Prahova, culegator de folclor, realizator de spectacole folclorice, prezentate la festivaluri internationale, curator al unor saloane de arta si programe expozitionale internationale. Este autorul unor studii de specialitate despre importanti artisti plastici români și a editat cataloage de specialitate despre arta plastică.  Printre publicațiile la carea a lucrat se numără „Romanian Review", „România libera", „Curentul", „Realitatea româneasca" și „Ziarul de Duminica".

Începând cu anul 1990, participă la diverse expozitii, în calitate de artist plastic, cu lucrări proprii de sculptura și grafica. Este autorul unui film documentar despre opera lui D. Paciurea, premiat la Festivalul filmului de arta de la Berlin, 1978. Este membru al Uniunii Artistilor Plastici, sectia critica și al Uniunii Ziaristilor Profesionisti.

Volume:


Corabia de celofan, Bucuresti, 1976
Culorile rostirii, Bucuresti, 1986
Pamântul într-o lacrima. Recviem la evenimentele zilei, Bucuresti, 1995
Magda Antoniu, 14/01/2023

Corneliu Țînțu,coleg de redacție la România liberă.In dimineața zilei de 22 dec.1989 a fost primul care a dat jos portretul lui Nicolae Ceaușescu din biroul red.sef Maria Costache,pe care a gonit-o.

(0) (0)
Evaluați acest autor:
Generează un alt cod=  

Citate Corneliu Antim

Corneliu Antim

Un critic care şi face artă este mai mult decât un critic.

Citat de Corneliu Antim despre artă, critică, artă fotografică