Doru Davidovici

Doru Davidovici

Biografie Doru Davidovici (1945 - 1989)

Prozator si aviator roman

S-a născut pe 06 aug 1945.
S-a stins din viaţa în data de 20 apr 1989, la vârsta de 43 ani.
Ţara de origine România
Citate de Doru Davidovici

S-a nascut in Bucresti pe 6 august 1945 unde a absolvit si Scoala de Aviatie, devenind locotenent. A activat in cadrul Academiei Militare in perioada 1977 - 1979. Pilot, comandant de patrula si de escadrila in Regimentul 86 Aviatie vanatoare, inspector pentru aviatia de vanatoare in Comandamentul Aviatiei Militare intre 1981 - 1986 si instructor cu intrebuintarea in lupta a aviatiei in Regimentul 86 Aviatie vanatoare in perioada 1986 - 1989.


Genul literar imbratisat de acesta a fost science fiction, fiind unul dintre cei mai apreciati scriitori de fictiune din Romania. In perioada comunista, opera sa oferea un sentiment de libertate deschizand noi orizonturi prin descrierea experientelor de zbor, dintr-o perspectiva neabordata pana atunci. In opinia sa, avionul nu era un simplu aparat de zbor, ci un adevarat personaj, cu personalitatea si sufletul sau.


In opera sa gasim influente din operele scriitorilor Ray Bradbury, Radu Tudoran si Bertolt Brecht. Datorita cartilor sale, a profesiei, dar si a modului in care a trecut in nefiinta, a fost deseori comparat cu Antoine de Saint-Exupéry.

Opera:

Caii de la Voronet, 1973


Ultima aventura a lui Nat Pinkerton, 1975


Insula nevazuta, 1976, 1994


Intrarea actorilor, 1977, 1991


Zeita de oricalc 1977


Celula de alarma, 1979


Culoarea cerului, 1981


Aripi de argint, 1983


Lumi galactice, 1986, cu titlu initial Colegii mei din nestiut; editia a II-a, 1992


V de la Victorie, 1987


Ridica-te si mergi, 1991


Dezmintire la Mit, 1991
Evaluați acest autor:
Generează un alt cod=  

Citate Doru Davidovici

Doru Davidovici

Când iubeşti pe cineva e ca şi cum tot timpul ai fi...

Citat de Doru Davidovici despre animale, simplitate, adevăr, timp, nimic
Doru Davidovici

Gând negândit, dar asta nu înseamnă ca nu ar exista.

Citat de Doru Davidovici despre cugetare, victorie
Doru Davidovici

De aceea refuz să cânt cântecelul acela cu la mormânt eu...

Citat de Doru Davidovici despre lacrimi, noapte, victorie, glorie, tinerețe, vis, copii, pământ, cer, femeie
Doru Davidovici

Ce se întâmplă în noi când simţim cum cineva trăieşte...

Citat de Doru Davidovici despre victorie, povești, încredere, adevăr, viață

Citate de Doru Davidovici, teme

Citate de Doru Davidovici despre Adevăr Citate de Doru Davidovici despre Afacere Citate de Doru Davidovici despre Animale Citate de Doru Davidovici despre Apă Citate de Doru Davidovici despre Aviație Citate de Doru Davidovici despre Cădere Citate de Doru Davidovici despre Cer Citate de Doru Davidovici despre Copii Citate de Doru Davidovici despre Cugetare Citate de Doru Davidovici despre Cuvânt Citate de Doru Davidovici despre Dumnezeu Citate de Doru Davidovici despre Exemplu Citate de Doru Davidovici despre Femeie Citate de Doru Davidovici despre Forță Citate de Doru Davidovici despre Frică Citate de Doru Davidovici despre Glorie Citate de Doru Davidovici despre Încredere Citate de Doru Davidovici despre Întuneric Citate de Doru Davidovici despre Lacrimi Citate de Doru Davidovici despre Mit Citate de Doru Davidovici despre Moarte Citate de Doru Davidovici despre Nimic Citate de Doru Davidovici despre Noapte Citate de Doru Davidovici despre Ochi Citate de Doru Davidovici despre Opinie Citate de Doru Davidovici despre Pace Citate de Doru Davidovici despre Pământ Citate de Doru Davidovici despre Povești Citate de Doru Davidovici despre Rău Citate de Doru Davidovici despre Realitate Citate de Doru Davidovici despre Religie Citate de Doru Davidovici despre Ridicol Citate de Doru Davidovici despre Sânge Citate de Doru Davidovici despre Simplitate Citate de Doru Davidovici despre Soare Citate de Doru Davidovici despre Stele Citate de Doru Davidovici despre Suflet Citate de Doru Davidovici despre Timp Citate de Doru Davidovici despre Tinerețe Citate de Doru Davidovici despre Uitare Citate de Doru Davidovici despre Univers Citate de Doru Davidovici despre Urâțenie Citate de Doru Davidovici despre Viață Citate de Doru Davidovici despre Victorie Citate de Doru Davidovici despre Vis Citate de Doru Davidovici despre Vorbire Citate de Doru Davidovici despre Zbor Citate de Doru Davidovici despre Zi Citate de Doru Davidovici despre Zi de naștere