Franklin D. Roosevelt (FDR)

Franklin D. Roosevelt

Biografie Franklin D. Roosevelt (1882 - 1945)

Politician american, al 32-lea preşedinte al S.U.A.

Cunoscut(ă) și ca: FDR.
Numit(ă) și: Franklin Delano Roosevelt[.
S-a născut pe 30 jan 1882.
S-a stins din viaţa în data de 12 apr 1945, la vârsta de 63 ani.
Ţara de origine United States
Citate de Franklin D. Roosevelt

Franklin Delano Roosevelt, cunoscut sub inițialele sale FDR, a fost un politician american care a fost cel de-al 32-lea președinte al Statelor Unite din 1933 până la moartea sa în 1945. A condus guvernul federal în cea mai mare parte a Marii Depresiuni, implementând New Deal în răspuns la cea mai importantă criză economică din istoria Americii. El a construit, de asemenea, coaliția New Deal, realinând politica americană în sistemul de partid al cincilea și definind liberalismul american pe parcursul treimii mijlocii a secolului XX. A fost membru al Partidului Democrat și este singurul președinte al SUA care a slujit mai mult de opt ani în funcție; al treilea și al patrulea mandat au fost dominate de cel de-al Doilea Război Mondial.
(wikipedia)

- S-a născut la Hyde Park , în New York , S.U.A. pe data de 30 ianuarie 1882.
- În data de 17 martie 1905 Franklin Delano Roosevelt s-a căsătorit cu Eleanor Roosevelt.
- În data de 4 martie 1933 a devenit preşedinte în S.U.A. (al 32-lea).
- În data de 20 ianuarie 1937 a fost confirmat pentru a doua oară în funcția de preşedinte al SUA; aceasta este prima numire pe data de 20 ianuarie; data a fost schimbată de pe 4 martie prin al 20-lea amendament al Constituţiei (is inaugurated for a second term as U. S. President; this is the first inauguration on January 20; the date was changed from March 4 by the 20th Amendment to the Constitution) la Washington , în Districtul Columbia , S.U.A..
- În data de 28 mai 1937 a inaugurat oficial podul Golden Gate din San Francisco, apăsând pe un buton, din Washington, D. C., dând semnalul de pornire al vehiculelor (officially opens the Golden Gate Bridge in San Francisco, who pushes a button, in Washington D. C., signaling the start of vehicle traffic over the span) la Washington , în Districtul Columbia , S.U.A..
- În data de 30 aprilie 1939 a fost primul Preşedinte american care a apărut pe postul de televiziune cu ocazia deschiderii Târgului Internaţional de la New York în S.U.A..
- În data de 15 noiembrie 1939 a pus piatra de temelie a "Jefferson Memorial" (lays the cornerstone of the Jefferson Memorial) la Washington , în Districtul Columbia, S.U.A..
- În data de 26 decembrie 1941 semnează un act prin care stabileşte a patra joie din luna noiembrie ca zi de sărbătorire pentru Ziua Recunoştinţei (signs a bill establishing the fourth Thursday in November as Thanksgiving Day) în S.U.A..
- În data de 20 ianuarie 1941 a devenit singurul preşedinte american confirmat în funcţie pentru a treia oară (is the only American President inaugurated for a third term) la Washington , în Districtul Columbia , S.U.A..
- În data de 28 noiembrie 1943 s-a întâlnit la Conferinţa de la Teheran pentru a discuta strategia de război (meets in Tehran to discuss war strategy (Tehran Conference)) la Teheran , în Iran (împreună cu Winston Churchill şi Iosif Stalin).
- În data de 7 noiembrie 1944 a fost ales pentru a patra oară preşedinte (is elected for a record fourth term as President) în S.U.A..
- În data de 20 ianuarie 1945 a fost confirmat pentru a patra oară în funcţia de preşedinte al SUA; ultima sa confirmare a avut loc la Casa Albă din considerente de război (is inaugurated for the fourth time as U. S. President; his final inauguration is held at the White House due to wartime considerations) la Washington , în Districtul Columbia , S.U.A..
- A murit la Warm Springs , în Georgia , S.U.A. (hemoragie cerebrală, în timp ce era încă preşedinte) pe data de 12 aprilie 1945.
Evaluați acest autor:
Generează un alt cod=  

Citate Franklin D. Roosevelt

Franklin D. Roosevelt

Există un ciclu misterios în evenimentele omeneşti. Unele...

Citat de Franklin D. Roosevelt despre americani, destin
Franklin D. Roosevelt

Apărăm şi construim un stil de viaţă anume, nu doar...

Citat de Franklin D. Roosevelt
Franklin D. Roosevelt

Este o chestiune de bun simţ să iei o metodă şi să o...

Citat de Franklin D. Roosevelt despre sinceritate, bunul simț, simț
Franklin D. Roosevelt

Un reacţionar este un somnambul care merge de-a îndărătelea.

Citat de Franklin D. Roosevelt

Citate de Franklin D. Roosevelt, teme

Citate de Franklin D. Roosevelt despre Adevăr Citate de Franklin D. Roosevelt despre Aer Citate de Franklin D. Roosevelt despre Americani Citate de Franklin D. Roosevelt despre Atac Citate de Franklin D. Roosevelt despre Bani Citate de Franklin D. Roosevelt despre Bucurie Citate de Franklin D. Roosevelt despre Bunul simț Citate de Franklin D. Roosevelt despre Cadouri Citate de Franklin D. Roosevelt despre Cer Citate de Franklin D. Roosevelt despre Civilizație Citate de Franklin D. Roosevelt despre Creativitate Citate de Franklin D. Roosevelt despre Democrație Citate de Franklin D. Roosevelt despre Destin Citate de Franklin D. Roosevelt despre Distrugere Citate de Franklin D. Roosevelt despre Dreptate Citate de Franklin D. Roosevelt despre Dușmani Citate de Franklin D. Roosevelt despre Egoism Citate de Franklin D. Roosevelt despre Emoții Citate de Franklin D. Roosevelt despre Fericire Citate de Franklin D. Roosevelt despre Frică Citate de Franklin D. Roosevelt despre Îndoială Citate de Franklin D. Roosevelt despre Interes Citate de Franklin D. Roosevelt despre Judecată Citate de Franklin D. Roosevelt despre Limite Citate de Franklin D. Roosevelt despre Lume Citate de Franklin D. Roosevelt despre Minciună Citate de Franklin D. Roosevelt despre Minte Citate de Franklin D. Roosevelt despre Națiune Citate de Franklin D. Roosevelt despre Nedreptate Citate de Franklin D. Roosevelt despre Nefericire Citate de Franklin D. Roosevelt despre Oameni Citate de Franklin D. Roosevelt despre Opinie Citate de Franklin D. Roosevelt despre Progres Citate de Franklin D. Roosevelt despre Putere Citate de Franklin D. Roosevelt despre Șansă Citate de Franklin D. Roosevelt despre Schimbare Citate de Franklin D. Roosevelt despre Simț Citate de Franklin D. Roosevelt despre Sinceritate Citate de Franklin D. Roosevelt despre Speranță Citate de Franklin D. Roosevelt despre Ură