George Enescu

George Enescu

Biografie George Enescu (1881 - 1955)

Afost un compozitor, violonist, pedagog, pianist si dirijor

S-a născut pe 19 aug 1881.
S-a stins din viaţa în data de 04 may 1955, la vârsta de 73 ani.
Ţara de origine România
Citate de George Enescu

S-a născut la Liveni , în judeţul Botoşani pe data de 19 august 1881.
În data de 6 februarie 1898 a avut premiera lucrarea muzicală " Poema română " (prima apariţie publică în calitate de compozitor) de George Enescu la Paris , în Franţa.
În data de 22 februarie 1900 a avut premiera " Sonata nr. 2 pentru vioară ș i pian " (la pian compozitorul) de George Enescu la Paris , în Île-de-France , Franţa.
În data de 15 martie 1915 a avut premiera lucrarea muzicală " Simfonia a II-a în La major op. 17 " de George Enescu la Bucureşti.
În data de 28 martie 1915 a avut premiera lucrarea muzicală " Simfonia a II-a " (dirijată de compozitor) de George Enescu la Ateneul Român , Bucureşti.
În data de 27 aprilie 1931 George Enescu a finalizat lucrul la opera " Oedip " (a dedicat–o Mariei Rosetti–Tescanu).
În data de 13 martie 1936 a avut premiera opera " Oedip " de George Enescu la Opera Mare , Paris , în Franţa.
În data de 4 noiembrie 1938 George Enescu a finalizat lucrul la lucrarea muzicală " Suita a III-a ("Săteasca") ".
A murit la Paris , în Franţa pe data de 4 mai 1955.
În data de 22 septembrie 1958 a avut premiera opera " Oedip " (premieră bucureşteană (conducerea muzicală – Constantin Silvestri, regia Jean Rînzescu); premiera mondială a operei avusese loc la Paris, în anul 1936) de George Enescu , cu David Ohanesian în rolul Oedip, la Bucureşti.
În data de 10 septembrie 1964 a avut premiera lucrarea muzicală " Vox Maris " (poemul simfonic interpretat de Orchestra Simfonică a Radioteleviziunii Române, dirijată de Iosif Conta) de George Enescu la Bucureşti.
Evaluați acest autor:
Generează un alt cod=  

Citate George Enescu

George Enescu

Cum cred în muzica pe care am iubit-o, atât cred şi în...

Citat de George Enescu despre naivitate, amintire, muzică, dumnezeu, adevăr, zi de naștere
George Enescu

Mă exprim mai bine prin note decât prin cuvinte...

Citat de George Enescu
George Enescu

Să rămâi toată viaţa un copil e un vis frumos, dar greu...

Citat de George Enescu despre supraviețuire, amintire, vis, copii, bărbat, frumusețe, viață
George Enescu

Mi-am slujit ţara cu armele mele: pana, vioara şi bagheta.

Citat de George Enescu

Citate de George Enescu, teme

Citate de George Enescu despre Adevăr Citate de George Enescu despre Amintire Citate de George Enescu despre Armonie Citate de George Enescu despre Artă Citate de George Enescu despre Artă fotografică Citate de George Enescu despre Bărbat Citate de George Enescu despre Bunătate Citate de George Enescu despre Bunul simț Citate de George Enescu despre Căutare Citate de George Enescu despre Copii Citate de George Enescu despre Cugetare Citate de George Enescu despre Cuvânt Citate de George Enescu despre Datorie Citate de George Enescu despre Dumnezeu Citate de George Enescu despre Existență Citate de George Enescu despre Fericire Citate de George Enescu despre Frumusețe Citate de George Enescu despre Independenţă Citate de George Enescu despre Influență Citate de George Enescu despre Inimă Citate de George Enescu despre Inspirație Citate de George Enescu despre Lume Citate de George Enescu despre Milă Citate de George Enescu despre Muzică Citate de George Enescu despre Naivitate Citate de George Enescu despre Origine Citate de George Enescu despre Pace Citate de George Enescu despre Posibilitate Citate de George Enescu despre Progres Citate de George Enescu despre Sacrificiu Citate de George Enescu despre Sens Citate de George Enescu despre Simț Citate de George Enescu despre Supraviețuire Citate de George Enescu despre Trecut Citate de George Enescu despre Viață Citate de George Enescu despre Viitor Citate de George Enescu despre Vis Citate de George Enescu despre Zi de naștere