Evenimentele zilei
Celebrări, 14 dec:
Paul Éluard A fost născut Paul Éluard.
Beth Orton A fost născut Beth Orton.
Stefan Avadanei A fost născut Stefan Avadanei.
A fost născut Iulian Neacsu.
Dumitru Solomon A fost născut Dumitru Solomon.
Morihei Ueshiba A fost născut Morihei Ueshiba.
Radu Beligan A fost născut Radu Beligan.
Comemorări, 14 dec:
Stanley Baldwin A murit Stanley Baldwin.
Walter Lippman A murit Walter Lippman.
Autori
Miguel de CervantesGeorge ConstantinescuMorihei UeshibaMarius Marian SoleaLiviu RebreanuConstantin ObadaCharles F. KetteringCharles MontesquieuDizzy DeanHannah ArendtArmando Palacio ValdesEmil SimandanSina DanciulescuSfantul AndreiZoe Dumitrescu Busulenga

Marin Moraru

Marin Moraru

Biografie Marin Moraru (1937)

Actor roman de teatru si film

S-a născut pe 31 jan 1937.
Ţara de origine România
Citate de Marin Moraru

Marin Moraru, nascut in Bucuresti la 31 ianuarie 1937, a absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica (I.A.T.C.) "I.L.Caragiale" in anul 1961, avand ca examen de diploma rolul Agamita Dandanache din piesa O scrisoare pierduta de I.L.Caragiale.

Imediat dupa absolvirea facultatii, a activat ca actor pe scenele de la Teatrul Tineretului (1961-1964), apoi la Teatrul de Comedie (1965-1968), la Teatrul Lucia S. Bulandra (1968-1971) si la Teatrul National "I. L. Caragiale" (1971-1974).

Dupa o perioada in care a predat in calitate de conferentiar universitar la I.A.T.C. Bucuresti (1974-1980), s-a reintors in anul 1980 la Teatrul National "I. L. Caragiale", unde este actor si in prezent.

Din anul 2002 este Societar de onoare al Teatrului National din Bucuresti.

Filmografie:
- Haiducii (1965)
- Un film cu o fata fermecatoare (1966)
- Maiorul si moartea (1967)
- Razbunarea haiducilor (1968)
- Actorul si salbaticii (1974)
- Filip cel Bun (1974)
- Un comisar acuza (1974) - Comisarul Ghita Petrescu
- Un zambet pentru mai tarziu (1974)
- Elixirul tineretii (1975)
- Toamna bobocilor (1975) - Toderas
- Operatiunea "Monstrul" (1976)
- Tufa de Venetia (1977)
- Iarna bobocilor (1977) - Toderas
- Concurs (1982)
- Faleze de nisip (1982)
- Ringul (1983) - Tom
- Masca de argint (1984) - Boier Vilcu
- Zbor periculos (1985)
- Vara sentimentala (1985)
- Cuibul de viespi (1986)
- In fiecare zi mi-e dor de tine (1987)
- Chirita in Iasi (1987)
- Inima de tigan (2007) - Cristofor
- Regina (2008) - Cristofor

Piese de teatru:
- Pigulete plus cinci fete de C. Bratu
- Chirita in provincie de V.Alecsandri
- Ocolul Pamantului de P.Kohout
- Umbra" de E.Swartz
- Troilus si Cresida de W.Shakespeare
- Capul de ratoi de G.Ciprian
- D'ale carnavalului de I.L.Caragiale
- Nepotul lui Rameau de Diderot
- Transplantarea inimii necunoscute de Al.Marodin
- Leonce si Lena de G.Buchner
- Un fluture pe lampa de P.Everac
- Trei frati gemeni din Venetia de A.Mattiuzzi
- Ultima ora" de M.Sebastian
- O noapte furtunoasa de I.L.Caragiale
- Saragosa
- Romulus cel Mare de F.Durenmatt
- Gaitele de Al. Kiritescu
- Fundatia de Valeho
- O scrisoare pierduta de I.L.Caragiale
- Asteptandu-l pe Godot de S.Beckett
- Harap Alb de Radu Itcus
- Azilul de noapte M.Gorki
- Take, Ianke si Cadir de Victor Ion Popa
- Crima pentru pamant dramatizare de Gr. Gonta
- Egoistul de Jean Anouilh
- Femeia indaratnica de W.Shakespeare
- Piscina de la miezul noptii de Peter Karvas
Evaluați acest autor:
Generează un alt cod=