Mihai Ispirescu

Biografie Mihai Ispirescu (1940)

Dramaturg, prozator roman

S-a născut pe 20 mar 1940.
Ţara de origine România
Citate de Mihai Ispirescu

Mihail Ispirescu s-a nascut in anul de gratie 1940, la Bucuresti, pe strada Serban Voda, in casa viitorilor nasi de botez, Elena si Mihai. In acelasi an, parintii, Margareta Apostoleanu si avocatul Iulius Ispirescu, se muta la Ploiesti, unde va urma anii de scoala primara si de liceu. Copil fiind, se plimba cu bicicleta liceeanului Nichita Stanescu care mai tarziu i-a devenit mentor. Ploiestiul il apropie de pictorul Vladimir Zamfirescu, de actorul Eusebiu Stefanescu, de doctorul Rodion Galeriu, de Lupu Buznea, de Maricica cu o voce de neuitat, de Nelu Stan, de Eugen Simion, de...atatia altii care i-au ramas prieteni pe viata. Cu succes deosebit la femei trece prin trei casnicii, Persida, Nicoleta, Adriana si cu mult mai multe iubiri trecatoare...Mihaela, Doina, Monica, Cristina, Nicol, Sofia, Cristina, Tatiana, Ada, ...

In anul 1977 vine in Bucuresti, lasand in urma o cariera de muzician, vocal si chitara bas in orchestra Zig Zag, remarcata si adusa la Televiziune, la Capitala, de celebrul in epoca Valeriu Lazarov. Lasa in urma postul de director al Casei de Cultura din Ploiesti, pe un marunt post de redactor la Institutul de folclor. In taina isi dorea ca piesele de teatru pe care le scria sa se joace si la Bucuresti, nu numai pentru publicul ploiestean, in fata caruia a si debutat cu piesa Concediu nelimitat. Si iata ca intr o zi pestisorul de aur, intruchipat de Horia Lovinescu, i-a indeplinit visul!

1984, Teatrul Nottara, mare premiera cu piesa Trasura la scara in regia lui Dan Micu. Succes enorm! Horatiu Malaele este ovationat de public alaturi de restul distributiei. Mihai Ispirescu, cunoaste consacrarea. Urmeaza Aprilie, dimineata - 1988, Arsita si viscolul - 1992, Tehnica Raiului - 1996, Petrecere intr-un pian cu coada - 2002.

In 2005 publica primul sau roman, Coastele lui Adam.
Picteaza, gradinareste, scrie, compune muzica si bucate alese pentru prietenii sai dragi primiti alaturi de iubita-i sotie, Ada, cu mare drag si fast, in conacul sau Cloture du Lila, din Mogosoaia.
Evaluați acest autor:
Generează un alt cod=  

Citate Mihai Ispirescu

Nu trebuie să te prindă soarta pe picior greșit.

Citat de Mihai Ispirescu despre destin, greșeală

Singura avere e iubirea și gloria.

Citat de Mihai Ispirescu despre bogăție

Totdeauna e foarte greu fară iluzii.

Citat de Mihai Ispirescu despre iluzie