Napoleon Bonaparte

Napoleon Bonaparte

Biografie Napoleon Bonaparte (1769-1821)

Om politic si militar francez

S-a născut pe 15 aug 1769.
S-a stins din viaţa în data de 05 may 1821, la vârsta de 51 ani.
Ţara de origine France
Citate de Napoleon Bonaparte

S-a născut la Casa Buonaparte , Ajaccio , în Corsica , Franţa pe data de 15 august 1769.
În data de 3 octombrie 1795 a devenit cunoscut publicului pentru prima oară fiind numit să apere Convenţia Naţională franceză de contra-revoluţionarii înarmaţi care ameninţau guvernul revoluţionar a cărui vechime era de 3 ani (first rises to national prominence being named to defend the French National Convention against armed counter-revolutionary rioters threatening the three year old revolutionary government) în Franţa.
În data de 9 martie 1796 s-a însurat cu Josephine de Beauharnaus, văduva unui ofiţer francez executat (marries his first wife, Josephine de Beauharnais) în Franţa.
În data de 12 mai 1797 a cucerit Veneţia (conquers Venice) la Războaiele napoleoniene.
În data de 23 august 1799 a părăsit Egiptul îndreptându-se spre Franţa pentru a pune mâna pe putere (leaves Egypt for France en route to seize power) în Egipt.
În data de 9 noiembrie 1799 a condus lovitura de stat din 18 Brumar, punând capăt Directoratului şi a devenit unul dintre cei trei consuli (leads the Coup d'état of 18 Brumaire ending the Directory government, and becoming one of its three Consuls (Consulate Government)) în Franţa.
În data de 7 martie 1799 în Războaiele napoleoniene , Napoleon Bonaparte a asediat Jaffa din Palestina, iar trupele sale au ucis mai mult de 2.000 de albanezi captivi (captures Jaffa in Palestine and his troops proceed to kill more than 2,000 Albanian captives) la Jaffa , în Palestina.
În data de 25 iulie 1799 în Războaiele napoleoniene , Napoleon Bonaparte a înfrânt 10.000 de otomani conduşi de Mustafa Paşa (defeats 10,000 Ottomans under Mustafa Pasha) la Abukir , în Egipt.
În data de 5 septembrie 1800 a cedat Malta în favoarea Marii Britanii (surrenders Malta to Great Britain).
În data de 14 iunie 1800 în Războaiele napoleoniene , Napoleon Bonaparte i-a înfrânt pe austrieci în bătălia de la Marengo, din nordul Italiei, recucerind Italia (defeats the Austrians at the Battle of Marengo in Northern Italy and re-conquers Italy) la Marengo , în Piemont , Italia.
În data de 26 aprilie 1802 a semnat amnistia generală prin care permitea celor aproximativ o mie de emigranţi renumiţi ai Revoluţiei franceze să revină în Franţa, ca un act de reconciliere cu facţiunile Vechiului Regim, dar şi a consolidării propriei domnii (signs a general amnesty to allow all but about one thousand of the most notorious émigrés of the French Revolution to return to France, as part of a reconciliary gesture with the factions of the Ancien Regime and to eventually consolidate his own rul) în Franţa.
În data de 19 mai 1802 Napoleon Bonaparte a fondat Legiunea de Onoare (founds the Légion d'Honneur) în Franţa.
În data de 2 decembrie 1804 Napoleon Bonaparte s-a încoronat Împărat al francezilor, primul împărat francez în o mie de ani (crowns himself Emperor of the French, the first French Emperor in a thousand years) la Notre Dame , Paris , în Île-de-France , Franţa.
În data de 17 martie 1805 a devenit rege al Regatului Italiei, fostă Republica Italiană (becomes the king of the Kingdom of Italy, former Italian Republic).
În data de 2 decembrie 1805 în Războaiele napoleoniene , Napoleon Bonaparte a condus trupele franceze în victoria contra celor ruso-austriece la Austerlitz , în Moravia (Republica Cehă de astăzi).
În data de 23 mai 1805 Napoleon Bonaparte a fost încoronat rege al Italiei, cu Coroana de Fier a Lombardiei, în Domul din Milano (is crowned King of Italy with the Iron Crown of Lombardy in the Cathedral of Milan) în Italia.
În data de 1 noiembrie 1805 în Războaiele napoleoniene , Napoleon Bonaparte a invadat Austria în timpul Războiului celei de-a Treia Coalţii (invades Austria during the War of the Third Coalition) în Austria.
În data de 14 iunie 1807 în Războaiele napoleoniene , Napoleon Bonaparte a înfrânt armata rusă în bătălia de la Friedland, în Polonia, punând capăt Războiului celor Patru Naţiuni (defeats the Russian Army at the Battle of Friedland in Poland ending the War of the Fourth Coalition) în Prusia (actualmente în Rusia: Kaliningrad Oblast).
În data de 17 mai 1809 Napoleon Bonaparte a ordonat anexarea Statului Papal la Imperiul Francez (orders the annexation of the Papal States to the French Empire) în Franţa.
În data de 9 iulie 1810 a anexat Regatul Olandei la Imperiul Francez (annexes the Kingdom of Holland as part of the First French Empire).
În data de 9 august 1810 a anexat Westfalia la Imperiul Francez (annexes Westphalia as part of the First French Empire) în Franţa.
În data de 19 octombrie 1812 s-a retras din Moscova (retreats from Moscow) în Imperiul Rus.
În data de 3 noiembrie 1812 a fost înfrânt în bătălia de la Vyazma (is defeated at the Battle of Vyazma) în Rusia.
În data de 23 iunie 1812 în Războaiele napoleoniene , Napoleon Bonaparte a invadat Rusia (invades Russia) în Imperiul Rus.
În data de 24 iunie 1812 în Războaiele napoleoniene , Napoleon Bonaparte a traversat râul Neman începând invazia Rusiei (crosses the Neman River beginning the invasion of Russia) în Imperiul Rus.
În data de 7 septembrie 1812 în Războaiele napoleoniene , Napoleon Bonaparte l-a înfrânt pe ţarul Alexandru I în cea mai sângeroasă dintre bătăliile războaielor napoleoniene desfăşurată lângă sătucul Borodino (wins a Pyrrhic victory over the Russian army of Alexander I near the village of Borodino) în Imperiul Rus.
În data de 15 septembrie 1812 în Războaiele napoleoniene , Napoleon Bonaparte a ajuns la Kremlin în Moscova (reaches the Kremlin in Moscow) în Imperiul Rus.
În data de 27 august 1813 a înfrânt artmatele austriece, ruse şi prusace în bătălia de la Dresda (defeats a larger force of Austrians, Russians, and Prussians at the Battle of Dresden) în Germania.
În data de 16 octombrie 1813 a fost atacat de Coaliţia celor şase naţiuni în bătălia de la Leipzig (is attacked by the Sixth Coalition in the Battle of Leipzig) la Leipzig , în Saxonia.
În data de 19 octombrie 1813 a fost înfrânt de armatele Rusiei, Prusiei, Austriei şi Suediei în Bătălia de la Leipzig, supranumită "Bătălia Naţiunilor" (is defeated in Battle of Leipzig) la Leipzig , în Saxonia.
În data de 4 aprilie 1814 a abdicat pentru prima oară (abdicates for the first time) în Franţa.
În data de 11 aprilie 1814 a fost forţat să abdice necondiţionat pentru prima oară în Franţa.
În data de 4 mai 1814 a sosit la Portoferraio, pe insula Elba, pentru a-şi începe exilul (arrives at Portoferraio on the island of Elba to begin his exile) în Italia.
În data de 7 martie 1814 Napoleon Bonaparte a câştigat bătălia de la Craonne (wins the Battle of Craonne) la Craonne , în Aisne , Franţa.
În data de 10 martie 1814 Napoleon Bonaparte a fost înfrânt în bătălia de la Laon (is defeated at the Battle of Laon) la Laon , în Aisne , Franţa.
În data de 6 aprilie 1814 Napoleon Bonaparte a abdicat şi a fost exilat în insula Elba în Franţa.
În data de 20 martie 1815 a intrat în Paris, după ce a evadat de pe insula Elba, cu o armată de 140.000 şi în jur de 200.000 de voluntari, începând domnia celor "100 de zile" (enters Paris, a fter escaping from Elba, with a regular army of 140,000 and a volunteer force of around 200,000, beginning his "Hundred Days" rule) la Paris , în Franţa.
În data de 26 februarie 1815 a fugit de pe Insula Elba (escapes from Elba) în Italia.
În data de 1 iunie 1815 a depus jurământul de credinţă (swears fidelity to the Constitution of France) în Franţa.
În data de 15 octombrie 1815 şi-a început exilul pe insula Sfânta Elena din Oceanul Atlantic (begins his exile on Saint Helena in the Atlantic Ocean).
În data de 1 martie 1815 Napoleon Bonaparte s-a reîntors în Franţa după exilul de pe insula Elba (returns to France from his banishment on Elba) în Franţa.
În data de 18 iunie 1815 în Războaiele napoleoniene , Napoleon Bonaparte a fost înfrânt de Ducele de Wellington şi de Gebhard von Blücher forţându-l să abdice de pe tronul Franţei pentru a doua şi ultima oară (is defeated by the Duke of Wellington and Gebhard von Blücher forcing him to abdicate the throne of France for the second and last time) la Waterloo , în Brabant , Belgia.
A murit la Longwood , în Insula Sfânta Elena , Imperiul Britanic (în exil) pe data de 5 mai 1821.
Evaluați acest autor:
Generează un alt cod=  

Citate Napoleon Bonaparte

Napoleon Bonaparte

Omul luptă mult mai puternic pentru interesele lui decât...

Citat de Napoleon Bonaparte despre luptă, oameni
Napoleon Bonaparte

Proştii vorbesc de trecut, înţelepţii de prezent, nebunii...

Citat de Napoleon Bonaparte despre prezent, viitor, trecut
Napoleon Bonaparte

Medicina este o colecţie de prescripţii nesigure, al...

Citat de Napoleon Bonaparte despre medicină
Napoleon Bonaparte

Când soldaţii au fost botezaţi în focul câmpului de...

Citat de Napoleon Bonaparte despre foc, luptă, ochi, singurătate

Citate de Napoleon Bonaparte, teme

Citate de Napoleon Bonaparte despre Abilitate Citate de Napoleon Bonaparte despre Absolut Citate de Napoleon Bonaparte despre Adevăr Citate de Napoleon Bonaparte despre Aer Citate de Napoleon Bonaparte despre Ajutor Citate de Napoleon Bonaparte despre Ambiție Citate de Napoleon Bonaparte despre Amintire Citate de Napoleon Bonaparte despre Animale Citate de Napoleon Bonaparte despre Apă Citate de Napoleon Bonaparte despre Artă Citate de Napoleon Bonaparte despre Artă fotografică Citate de Napoleon Bonaparte despre Atac Citate de Napoleon Bonaparte despre Bărbat Citate de Napoleon Bonaparte despre Bine Citate de Napoleon Bonaparte despre Bogăție Citate de Napoleon Bonaparte despre Bucurie Citate de Napoleon Bonaparte despre Bunul simț Citate de Napoleon Bonaparte despre Calitate Citate de Napoleon Bonaparte despre Caracter Citate de Napoleon Bonaparte despre Căsătorie Citate de Napoleon Bonaparte despre Civilizație Citate de Napoleon Bonaparte despre Clipă Citate de Napoleon Bonaparte despre Comoară Citate de Napoleon Bonaparte despre Conducere Citate de Napoleon Bonaparte despre Conștiință Citate de Napoleon Bonaparte despre Conversație Citate de Napoleon Bonaparte despre Copii Citate de Napoleon Bonaparte despre Creație Citate de Napoleon Bonaparte despre Critică Citate de Napoleon Bonaparte despre Critică literară Citate de Napoleon Bonaparte despre Cugetare Citate de Napoleon Bonaparte despre Curaj Citate de Napoleon Bonaparte despre Curiozitate Citate de Napoleon Bonaparte despre Cuvânt Citate de Napoleon Bonaparte despre Datorie Citate de Napoleon Bonaparte despre Depresie Citate de Napoleon Bonaparte despre Destin Citate de Napoleon Bonaparte despre Dezordine Citate de Napoleon Bonaparte despre Dumnezeu Citate de Napoleon Bonaparte despre Durere Citate de Napoleon Bonaparte despre Dușmani Citate de Napoleon Bonaparte despre Educație Citate de Napoleon Bonaparte despre Egalitate Citate de Napoleon Bonaparte despre Emoții Citate de Napoleon Bonaparte despre Eroare Citate de Napoleon Bonaparte despre Eroism Citate de Napoleon Bonaparte despre Esențial Citate de Napoleon Bonaparte despre Eternitate Citate de Napoleon Bonaparte despre Existență Citate de Napoleon Bonaparte despre Faimă Citate de Napoleon Bonaparte despre Familie Citate de Napoleon Bonaparte despre Față Citate de Napoleon Bonaparte despre Femeie Citate de Napoleon Bonaparte despre Fericire Citate de Napoleon Bonaparte despre Filozofie Citate de Napoleon Bonaparte despre Foc Citate de Napoleon Bonaparte despre Frică Citate de Napoleon Bonaparte despre Furie Citate de Napoleon Bonaparte despre Gelozie Citate de Napoleon Bonaparte despre Geniu Citate de Napoleon Bonaparte despre Geografie Citate de Napoleon Bonaparte despre Glorie Citate de Napoleon Bonaparte despre Greșeală Citate de Napoleon Bonaparte despre Guvernare Citate de Napoleon Bonaparte despre Hoţi Citate de Napoleon Bonaparte despre Ideal Citate de Napoleon Bonaparte despre Idee Citate de Napoleon Bonaparte despre Iertare Citate de Napoleon Bonaparte despre Ignoranță Citate de Napoleon Bonaparte despre Imaginație Citate de Napoleon Bonaparte despre Imposibil Citate de Napoleon Bonaparte despre Încăpățânare Citate de Napoleon Bonaparte despre Independenţă Citate de Napoleon Bonaparte despre Îndoială Citate de Napoleon Bonaparte despre Îndrăzneală Citate de Napoleon Bonaparte despre Înfrângere Citate de Napoleon Bonaparte despre Inimă Citate de Napoleon Bonaparte despre Insultă Citate de Napoleon Bonaparte despre Înțelegere Citate de Napoleon Bonaparte despre Înțelepciune Citate de Napoleon Bonaparte despre Inteligență Citate de Napoleon Bonaparte despre Interes Citate de Napoleon Bonaparte despre Învățătură Citate de Napoleon Bonaparte despre Invenție Citate de Napoleon Bonaparte despre Istorie Citate de Napoleon Bonaparte despre Iubire Citate de Napoleon Bonaparte despre Jocuri Citate de Napoleon Bonaparte despre Lăcomie Citate de Napoleon Bonaparte despre Lacrimi Citate de Napoleon Bonaparte despre Lege Citate de Napoleon Bonaparte despre Literatură Citate de Napoleon Bonaparte despre Lucruri Citate de Napoleon Bonaparte despre Lume Citate de Napoleon Bonaparte despre Luptă Citate de Napoleon Bonaparte despre Mamă Citate de Napoleon Bonaparte despre Măreție Citate de Napoleon Bonaparte despre Medicină Citate de Napoleon Bonaparte despre Memorie Citate de Napoleon Bonaparte despre Minciună Citate de Napoleon Bonaparte despre Minte Citate de Napoleon Bonaparte despre Mister Citate de Napoleon Bonaparte despre Moarte Citate de Napoleon Bonaparte despre Modestie Citate de Napoleon Bonaparte despre Morală Citate de Napoleon Bonaparte despre Mulțumire Citate de Napoleon Bonaparte despre Naștere Citate de Napoleon Bonaparte despre Națiune Citate de Napoleon Bonaparte despre Natură Citate de Napoleon Bonaparte despre Necesitate Citate de Napoleon Bonaparte despre Nefericire Citate de Napoleon Bonaparte despre Nevoie Citate de Napoleon Bonaparte despre Nimic Citate de Napoleon Bonaparte despre Nume Citate de Napoleon Bonaparte despre Oameni Citate de Napoleon Bonaparte despre Ochi Citate de Napoleon Bonaparte despre Onoare Citate de Napoleon Bonaparte despre Opinie Citate de Napoleon Bonaparte despre Oratorie Citate de Napoleon Bonaparte despre Ordine Citate de Napoleon Bonaparte despre Pace Citate de Napoleon Bonaparte despre Pasiune Citate de Napoleon Bonaparte despre Patrie Citate de Napoleon Bonaparte despre Perseverență Citate de Napoleon Bonaparte despre Plictiseală Citate de Napoleon Bonaparte despre Poeți Citate de Napoleon Bonaparte despre Poezie Citate de Napoleon Bonaparte despre Politică Citate de Napoleon Bonaparte despre Posibilitate Citate de Napoleon Bonaparte despre Prezent Citate de Napoleon Bonaparte despre Principiu Citate de Napoleon Bonaparte despre Probleme Citate de Napoleon Bonaparte despre Promisiune Citate de Napoleon Bonaparte despre Prostie Citate de Napoleon Bonaparte despre Public Citate de Napoleon Bonaparte despre Putere Citate de Napoleon Bonaparte despre Rai Citate de Napoleon Bonaparte despre Rațiune Citate de Napoleon Bonaparte despre Rău Citate de Napoleon Bonaparte despre Război Citate de Napoleon Bonaparte despre Răzbunare Citate de Napoleon Bonaparte despre Regret Citate de Napoleon Bonaparte despre Religie Citate de Napoleon Bonaparte despre Respect Citate de Napoleon Bonaparte despre Revoluție Citate de Napoleon Bonaparte despre Ridicol Citate de Napoleon Bonaparte despre Sacrificiu Citate de Napoleon Bonaparte despre Sânge Citate de Napoleon Bonaparte despre Șansă Citate de Napoleon Bonaparte despre Sărăcie Citate de Napoleon Bonaparte despre Sens Citate de Napoleon Bonaparte despre Sentimente Citate de Napoleon Bonaparte despre Sfârșit Citate de Napoleon Bonaparte despre Siguranță Citate de Napoleon Bonaparte despre Simț Citate de Napoleon Bonaparte despre Sinceritate Citate de Napoleon Bonaparte despre Singurătate Citate de Napoleon Bonaparte despre Societate Citate de Napoleon Bonaparte despre Somn Citate de Napoleon Bonaparte despre Speranță Citate de Napoleon Bonaparte despre Spirit Citate de Napoleon Bonaparte despre Stat Citate de Napoleon Bonaparte despre Statistică Citate de Napoleon Bonaparte despre Sublim Citate de Napoleon Bonaparte despre Succes Citate de Napoleon Bonaparte despre Suflet Citate de Napoleon Bonaparte despre Talent Citate de Napoleon Bonaparte despre Timp Citate de Napoleon Bonaparte despre Tinerețe Citate de Napoleon Bonaparte despre Trădare Citate de Napoleon Bonaparte despre Trecut Citate de Napoleon Bonaparte despre Univers Citate de Napoleon Bonaparte despre Ură Citate de Napoleon Bonaparte despre Urâțenie Citate de Napoleon Bonaparte despre Valoare Citate de Napoleon Bonaparte despre Viață Citate de Napoleon Bonaparte despre Viciu Citate de Napoleon Bonaparte despre Victorie Citate de Napoleon Bonaparte despre Viitor Citate de Napoleon Bonaparte despre Virtute Citate de Napoleon Bonaparte despre Vis Citate de Napoleon Bonaparte despre Vulgaritate Citate de Napoleon Bonaparte despre Zi de naștere