Evenimentele zilei
Celebrări, 21 nov:
Isaac Bashevis Singer A fost născut Isaac Bashevis Singer.
Jim Bishop A fost născut Jim Bishop.
Friedrich Schleiermacher A fost născut Friedrich Schleiermacher.
Goldie Jean Hawn A fost născut Goldie Jean Hawn.
A fost născut Constantin Crisan.
A fost născut Anghel Dumbraveanu.
A fost născut Aurel Dumitrascu.
A fost născut Ion Ghetie.
Comemorări, 21 nov:
Şerban Ionescu A murit Şerban Ionescu.
Autori
Nichifor CrainicJean-Henri Casimir FabreJeanette WintersonWalter John MatthauNeil ArmstrongDoug OseCharles GounodSam LevensonSloan WilsonVasile AvramCharles BaudelaireStefan DonceaJean Baptiste MassillonJohn CiardiSamuel Rosenstock

Ondrej Tefanko

Ondrej Tefanko

Biografie Ondrej Tefanko (1949)

Poet, Traducator

S-a născut pe 18 mar 1949.
Ţara de origine România
Citate de Ondrej Tefanko

S-a nascut la 18 martie 1949 la Timisoara. Absolvent al Facultatii de Fizica-chimie. Dupa ce in perioada 1990-1996 a lucrat ca redactor-sef al revistei Na¹e snahy (pe care a infiintat-o), in prezent lucreaza ca redactor-sef al revistei bilingve Oglinzi paralele-Rovnobe¾né zrkadlá. Este totodata si redactorul-sef a revistei slovacilor din Iugoslavia, Ungaria si Romania Dolnozemský Slovák si directorul Editurii “Ivan Krasko”. In perioada 1990-1994 a fost presedinte si din 1998 este prim-vicepresedinte al Uniunii Democratice a Slovacilor si Cehilor din Romania, iar in perioada 1993-1996 a fost presedinte al Uniunii scriitorilor, artistilor si oamenilor de cultura slovaci din diaspora.

Este membru al Uniunii Scriitorilor din 1981, membru de onoare al Societatii Scriitorilor din Slovacia si al Comunitatii Scriitorilor din Slovacia. In perioada 1976-1990 a fost presedintele Cenaclului literar “Ivan Krasko”, iar din 1994 este presedintele Societatii Culturale si ªtiintifice “Ivan Krasko”.

Debut cu poezie in revista Familia in anul 1971.
Evaluați acest autor:
Generează un alt cod=