Evenimentele zilei
Celebrări, 26 sep:
Martin Heidegger A fost născut Martin Heidegger.
Thomas Stearns Eliot A fost născut Thomas Stearns Eliot.
A fost născut Vasile Badiu.
A fost născut Dan Bodea.
A fost născut Justin Ceuca.
A fost născut M. Ion Dumitru.
Cleopatra Lorintiu A fost născut Cleopatra Lorintiu.
A fost născut Stefan Oprea.
A fost născut Alexandru-Ovidiu Vintila.
Vasile Bogrea A fost născut Vasile Bogrea.
Comemorări, 26 sep:
Levi Strauss A murit Levi Strauss.
Autori
Julius RosenwaldLeon UrisHenry Louis MenckenRobert BurnsGerald R. FordRene CharJosh DuhamelIoana Dana NicolaeStefan Octavian IosifRodica DraghincescuDaniel DraganAnna Eleanor RooseveltJohn W. GardnerConstantin HuygensMateiu Caragiale

Ondrej Tefanko

Ondrej Tefanko

Biografie Ondrej Tefanko (1949)

Poet, Traducator

S-a născut pe 18 mar 1949.
Ţara de origine România
Citate de Ondrej Tefanko

S-a nascut la 18 martie 1949 la Timisoara. Absolvent al Facultatii de Fizica-chimie. Dupa ce in perioada 1990-1996 a lucrat ca redactor-sef al revistei Na¹e snahy (pe care a infiintat-o), in prezent lucreaza ca redactor-sef al revistei bilingve Oglinzi paralele-Rovnobe¾né zrkadlá. Este totodata si redactorul-sef a revistei slovacilor din Iugoslavia, Ungaria si Romania Dolnozemský Slovák si directorul Editurii “Ivan Krasko”. In perioada 1990-1994 a fost presedinte si din 1998 este prim-vicepresedinte al Uniunii Democratice a Slovacilor si Cehilor din Romania, iar in perioada 1993-1996 a fost presedinte al Uniunii scriitorilor, artistilor si oamenilor de cultura slovaci din diaspora.

Este membru al Uniunii Scriitorilor din 1981, membru de onoare al Societatii Scriitorilor din Slovacia si al Comunitatii Scriitorilor din Slovacia. In perioada 1976-1990 a fost presedintele Cenaclului literar “Ivan Krasko”, iar din 1994 este presedintele Societatii Culturale si ªtiintifice “Ivan Krasko”.

Debut cu poezie in revista Familia in anul 1971.
Evaluați acest autor:
Generează un alt cod=