Radu R. Rosetti

Radu R. Rosetti

Biografie Radu R. Rosetti

Istoric şi general român, membru titular al Academiei Române

S-a născut pe 20 mar 1877.
S-a stins din viaţa în data de 02 jun 1949, la vârsta de 72 ani.
Ţara de origine România
Citate de Radu R. Rosetti

Radu R. Rosetti (n. 20 martie 1877, Căiuţi, Bacău - d. 2 iunie 1949, Închisoarea Văcăreşti) a fost un istoric şi general român, membru titular al Academiei Române.

Descendent din vechea familie boierească Rosetti, viitorul istoric militar Radu R. Rosetti a trăit într-o lume în care rangul boieresc nu mai exista. Generalul nu mai are nimic în comun cu fiii de boieri de altădată; el ajunge în înalte funcţii militare datorită eforturilor proprii şi nu datorită rangului deţinut sau a averii. După terminarea cursului primar la şcoala din comuna natală îşi continuă studiile la Liceul Naţional din Iaşi, urmează cursul pregătitor pentru Şcoala de poduri şi şosele. În 1899 este absolvent al Şcolii Militare de artilerie şi geniu, iar în 1906 al Şcolii superioare de Război.

Radu R. Rosetti s-a căsătorit la 26 aprilie 1907 cu Ioana Ştirbey. În timpul celor şapte ani de căsătorie, soţii Rosetti au avut patru copii: Ileana, Radu, Ioana şi Elisabeta. Ioana Ştirbey a murit, în vârstă de numai 29 de ani, la naşterea celui de-al patrulea copil.
Evaluați acest autor:
Generează un alt cod=  

Citate Radu R. Rosetti

Radu R. Rosetti

Necazul meu pe bani e-atâta De ne-mblânzit şi de adânc,...

Citat de Radu R. Rosetti despre justiție, bani
Radu R. Rosetti

Nu cred să mai fi fost ministru, Pe baza unui paragraf,...

Citat de Radu R. Rosetti despre justiție