Sergiu Nicolaescu

Sergiu Nicolaescu

Biografie Sergiu Nicolaescu (1930 - 2013)

Regizor, actor și politician român

Numit(ă) și: Sergiu Florin Nicolaescu.
S-a născut pe 13 apr 1930.
S-a stins din viaţa în data de 03 jan 2013, la vârsta de 82 ani.
Ţara de origine România
Citate de Sergiu Nicolaescu

Nascut la 13 aprilie 1930 in Târgu Jiu, România, Sergiu Florin Nicolaescu a fost un regizor, actor și politician român după 1989.

A devenit cunoscut prin mega-producții istorice ca Dacii (1966) și Mihai Viteazul (1970), precum și pentru seria de filme de acțiune centrate în jurul personajului fictiv Comisarul Moldovan.

Nicolaescu a interpretat de asemenea rolul ilegalistului comunist Andrei în serialul de propagandă Pistruiatul.

Sergiu Nicolaescu a fost internat la Spitalul de Urgență Elias din data de 26 decembrie 2012 pentru o afecțiune digestivă cronică. Ulterior medicii i-au diagnosticat cu totul o altă boală. Nicolaescu a fost operat laparoscopic în data de 28 decembrie. Intervenția chirurgicală a fost impusă de evoluția clinică în contextul afecțiunii digestive cronice benigne cunoscute. Intraoperator a fost descoperită o peritonită localizată cu punct de plecare apendicular, care a fost rezolvată laparoscopic. Intervenția chirurgicală a decurs fără incidente. În dimineața zilei de 3 ianuarie 2013 la ora 08.24 cineastul a încetat din viață. El va fi incinerat sambata, 5 ianuarie 2013, dupa cum a fost dorinta sa.
Evaluați acest autor:
Generează un alt cod=  

Citate Sergiu Nicolaescu

Sergiu Nicolaescu

Am făcut atletism, călărie, box, tir, rugby, eu am adus...

Citat de Sergiu Nicolaescu despre opinie, sport, circ
Sergiu Nicolaescu

În primul rând îmi iubesc ţara, în al doilea rând familia...

Citat de Sergiu Nicolaescu despre patrie, familie, soție, țară
Sergiu Nicolaescu

"Orasul are doua insusiri: zgomotul si lumina, ceea ce e...

Citat de Sergiu Nicolaescu despre film, oraș, întuneric, tăcere, lumină, țară
Sergiu Nicolaescu

Nu am fost mai talentat, mai deştept decât alţii, dar am...

Citat de Sergiu Nicolaescu despre muncă, talent, inteligență

Citate de Sergiu Nicolaescu, teme

Citate de Sergiu Nicolaescu despre Acasă Citate de Sergiu Nicolaescu despre Adevăr Citate de Sergiu Nicolaescu despre Admirație Citate de Sergiu Nicolaescu despre Bani Citate de Sergiu Nicolaescu despre Bătrânețe Citate de Sergiu Nicolaescu despre Bunul simț Citate de Sergiu Nicolaescu despre Circ Citate de Sergiu Nicolaescu despre Copii Citate de Sergiu Nicolaescu despre Decepție Citate de Sergiu Nicolaescu despre Familie Citate de Sergiu Nicolaescu despre Față Citate de Sergiu Nicolaescu despre Femeie Citate de Sergiu Nicolaescu despre Film Citate de Sergiu Nicolaescu despre Instinct Citate de Sergiu Nicolaescu despre Inteligență Citate de Sergiu Nicolaescu despre Întrebare Citate de Sergiu Nicolaescu despre Întuneric Citate de Sergiu Nicolaescu despre Istorie Citate de Sergiu Nicolaescu despre Iubire Citate de Sergiu Nicolaescu despre Lege Citate de Sergiu Nicolaescu despre Lume Citate de Sergiu Nicolaescu despre Lumină Citate de Sergiu Nicolaescu despre Luptă Citate de Sergiu Nicolaescu despre Moarte Citate de Sergiu Nicolaescu despre Muncă Citate de Sergiu Nicolaescu despre Nevoie Citate de Sergiu Nicolaescu despre Numere Citate de Sergiu Nicolaescu despre Oameni Citate de Sergiu Nicolaescu despre Opinie Citate de Sergiu Nicolaescu despre Optimism Citate de Sergiu Nicolaescu despre Oraș Citate de Sergiu Nicolaescu despre Pasiune Citate de Sergiu Nicolaescu despre Patrie Citate de Sergiu Nicolaescu despre Pesimism Citate de Sergiu Nicolaescu despre Politică Citate de Sergiu Nicolaescu despre Prietenie Citate de Sergiu Nicolaescu despre Principiu Citate de Sergiu Nicolaescu despre Prostie Citate de Sergiu Nicolaescu despre Public Citate de Sergiu Nicolaescu despre Răbdare Citate de Sergiu Nicolaescu despre Râs Citate de Sergiu Nicolaescu despre Realitate Citate de Sergiu Nicolaescu despre Revoluție Citate de Sergiu Nicolaescu despre Sentimente Citate de Sergiu Nicolaescu despre Simț Citate de Sergiu Nicolaescu despre Soție Citate de Sergiu Nicolaescu despre Sport Citate de Sergiu Nicolaescu despre Tăcere Citate de Sergiu Nicolaescu despre Talent Citate de Sergiu Nicolaescu despre Țară Citate de Sergiu Nicolaescu despre Țărani Citate de Sergiu Nicolaescu despre Vârstă Citate de Sergiu Nicolaescu despre Viață Citate de Sergiu Nicolaescu despre Vinovăție Citate de Sergiu Nicolaescu despre Vis Citate de Sergiu Nicolaescu despre Zi de naștere