Ca cercetator al culturii populare mi-a placut sa...

Citat de Ion Ghinoiu despre folclor, filozofie, țărani, obiceiuri, posibilitate, cărți, lume, știință, măsură, zi de naștere

Ca cercetator al culturii populare mi-a placut sa ratacesc, sa merg si pe alte carari decat cele batatorite de inaintasi. Daca in stiinta mergi pe calea batatorita de altii, nu te ratacesti, dar descoperi ceea ce au descoperitacestia inaintea ta. de aceea, si prin acest volum, Sarbatori si obiceiuri romanesti, am dorit sa gasec iesiri la luminis. Preocuparea mea constanta a fost si ramane de a scrie lucrari accesibile si pentru parintii mei, tarani din Baragan, dar sa impace, pe cat posibil, si exigentele specialistilor: etnologi, sociologi, istorici, filosofi. In masura in care aceste carti vor contribui cu ceva la descifrarea miracilului dainuirii multimilenare a romanilor la Carpati si Dunarea de Jos, imi voi aprecia utilitatea in lumea de aici si, impacat, ma voi pregati de plecare in lumea de dincolo.

Ion Ghinoiu
Citat de Ion Ghinoiu despre folclor, filozofie, țărani, obiceiuri, posibilitate, cărți, lume, știință, măsură, zi de naștere.
Ion Ghinoiu

Ion Ghinoiu 1941, folclorist roman

Perioada de viaţă: 1941
Evaluați acest citat:
Generează un alt cod=