Cu toată cinstirea ce, ca nişte oameni de rând, datorim...

Citat de Ion Luca Caragiale despre critică literară, greșeală, cercetare, sărăcie, critică, vechi, literatură, poeți, viitor, oameni

Cu toată cinstirea ce, ca nişte oameni de rând, datorim ideilor unui om ales ca răposatul poet citat, nu ne putem opri a răspunde chiar aci împotriva acestor foarte greşite păreri ale lui. De către oricine orice s-ar zice, în toată lumea proprietatea artistică şi literară, ca toate: proprietăţile, este şi trebuie respectată; cu cât cineva scoate la iveală sau apără mai mult părerea primejdioasă că plagiatul ar fi legitim, desigur cu atât trebuie să fie mai sărac de proprietate literară — iar oamenii cari se îndeletnicesc a topi monedele vechi ale altora şi a le preface în monede noi spre a le cheltui dânşii se numesc în piaţă calpuzani şi în literatură plagiatori. Încheind aci cu despre categoria a treia, ne rămâne a vorbi despre a patra şi cea din urmă în articolul viitor.

Ion Luca Caragiale
Citat de Ion Luca Caragiale despre critică literară, greșeală, cercetare, sărăcie, critică, vechi, literatură, poeți, viitor, oameni.

Cercetare critică asupra teatrului românesc

Ion Luca Caragiale

Ion Luca Caragiale 1852 - 1912, dramaturg roman

S-a născut pe: 01 feb 1852.
S-a stins din viaţa în data de 09 jun 1912, la vârsta de 60 ani.
Evaluați acest citat:
Generează un alt cod=