De vreme ce tot ce există şi se petrece pentru om nu e...

Citat de Arthur Schopenhauer despre mulțumire, singurătate, caracter, circumstanțe, invidie, bogăție, grație, timp, prezent, spirit

De vreme ce tot ce există şi se petrece pentru om nu e prezent imediat decât în conştiinţa sa şi nu se petrece decât pentru aceasta, e evident că predispoziţiile conştiinţei sunt ele însele lucrul cel mai important şi că lucrurile depind mult mai mult de ele decât de figurile care apar în ele. Ceea ce un individ posedă pentru sine, ceea ce îl însoţeşte în singurătate şi ceea ce nimeni nu poate să-i ia sau să-i dea, iată ce e mult mai important decât ceea ce posedă sau este în ochii celorlalţi. Un om de spirit se simte excelent într-o singurătate totală graţie propriilor gânduri şi imaginaţiei sale, în timp ce un prost se plictiseşte chiar dacă îşi petrece timpul numai în spectacole, serbări şi ieşiri în lume. Un caracter bun, blând şi moderat poate fi mulţumit în circumstanţe care lasă de dorit, în timp ce un caracter rău şi plin de invidie nu va fi mulţumit nici dacă este acoperit de bogăţii.

Arthur Schopenhauer
Citat de Arthur Schopenhauer despre mulțumire, singurătate, caracter, circumstanțe, invidie, bogăție, grație, timp, prezent, spirit.

Arta de a fi fericit

Arthur Schopenhauer

Arthur Schopenhauer 1788 - 1860, filozof german

S-a născut pe: 22 feb 1788.
S-a stins din viaţa în data de 21 sep 1860, la vârsta de 72 ani.
Evaluați acest citat:
Generează un alt cod=