Iartă-mi duritatea expresiilor, dar mi-ai cerut adevărul....

Citat de Ivan Turgheniev despre trecut, influență, iertare, societate, fericire, prezent, uitare, absolut, durere, adevăr

Iartă-mi duritatea expresiilor, dar mi-ai cerut adevărul. Judecă deci singură! Cărui fapt aş putea atribui... cum să zic... insistenţa dumitale, dacă nu cochetăriei - recunosc, inexplicabilă pentru mine - sau dorinţei de a verifica ce influenţă mai poţi avea asupra-mi? Drumurile noastre s-au despărţit cu totul! Am uitat totul, durerea a trecut de mult timp, acum sunt un alt om! Dumneata eşti căsătorită, fericită (cel puţin în aparenţă), ai în societate o situaţie de invidiat. Atunci la ce bun o nouă apropiere între noi? În definitiv, ce sunt eu pentru dumneata, sau dumneata pentru mine? Noi nu ne mai putem înţelege acum unul pe altul. Între noi nu mai este azi absolut nimic comun, nici în trecut, nici în prezent! Mai cu seamă... mai cu seamă în trecut!

Ivan Turgheniev
Citat de Ivan Turgheniev despre trecut, influență, iertare, societate, fericire, prezent, uitare, absolut, durere, adevăr.
Ivan Turgheniev

Ivan Turgheniev 1818 - 1883, autor dramatic, romancier rus

S-a născut pe: 09 nov 1818.
S-a stins din viaţa în data de 03 sep 1883, la vârsta de 64 ani.
Evaluați acest citat:
Generează un alt cod=