În cazul femeii asistăm, încă de la început, la un...

Citat de Simone de Beauvoir despre curiozitate, libertate, conflict, îndrăzneală, probleme, sex, spirit, existență, început

În cazul femeii asistăm, încă de la început, la un conflict între existenţa sa autonomă şi cerinţa de a fi altceva; este învăţată că, pentru a plăcea, trebuie să caute să placă, trebuie să se transforme în obiect, să renunţe la autonomia ei. Este tratată ca o păpuşă vie şi i se refuză libertatea; astfel se conturează un cerc vicios; deoarece, cu cât îşi va exersa mai puţin libertatea pentru a înţelege, cu atât va găsi în ea mai puţine resurse, cu atât mai puţin va îndrăzni să se afirme ca subiect; dacă ar fi încurajată, ar putea manifesta aceeaşi vie exuberanţă, aceeaşi curiozitate, acelaşi spirit de iniţiativă, aceeaşi îndrăzneală ca şi băiatul. Aceasta se întâmplă adesea când unei fetiţe i se dă o creştere virilă; este cruţată atunci de multe probleme.

Simone de Beauvoir
Citat de Simone de Beauvoir despre curiozitate, libertate, conflict, îndrăzneală, probleme, sex, spirit, existență, început.

Al doilea sex

Simone de Beauvoir

Simone de Beauvoir 1908 - 1986, scriitor si eseist francez

S-a născut pe: 09 jan 1908.
S-a stins din viaţa în data de 14 apr 1986, la vârsta de 78 ani.
Evaluați acest citat:
Generează un alt cod=