În noaptea aceea, gata de orice, m-am culcat cu faţa în...

Citat de Gabriel José García Márquez despre supraviețuire, așteptare, sărbătoare, bunul simț, simț, povești, lacrimi, bucurie, noapte, suflet

În noaptea aceea, gata de orice, m-am culcat cu faţa în sus în aşteptarea durerii de pe urmă, în prima clipă a celor nouăzeci şi unu de ani ai mei. Am ascultat dangăt de clopot undeva, departe, am simţit mireasma sufletului Delgadinei dormind pe o parte, am auzit un strigăt în zare, suspinele cuiva care murise poate cu un secol în urmă în iatacul său. Atunci am stins lampa cu ultima suflare, mi-am împletit degetele cu ale ei ca s-o duc de mână şi am numărat cele douăsprezece bătăi de clopot de la ora douăsprezece cu cele douăsprezece lacrimi de pe urmă, până când prinseră a cânta cocoşii şi îndată dangătele triumfătoare, petardele de sărbătoare ce proslăveau bucuria nesfârşită de a fi supravieţuit, teafăr şi nevătămat, vârstei de nouăzeci de ani.

Gabriel José García MárquezGabriel García Márquez
Citat de Gabriel José García Márquez (Gabriel García Márquez) despre supraviețuire, așteptare, sărbătoare, bunul simț, simț, povești, lacrimi, bucurie, noapte, suflet.

Povestea târfelor mele triste

Gabriel José García Márquez (Gabriel García Márquez)

Gabriel José García Márquez (Gabriel García Márquez) 1927 - 2014, romancier, jurnalist si activist politic

Cunoscut(ă) și ca: Gabriel García Márquez.
Numit(ă) și: Gabriel José De La Concordia García Márquez.
S-a născut pe: 06 mar 1927.
S-a stins din viaţa în data de 17 apr 2014, la vârsta de 87 ani.
Evaluați acest citat:
Generează un alt cod=