În sfârşit, mai sunt şi cei care înţeleg că întrebarea...

Citat de Paulo Coelho despre nebunie, intuiție, entuziasm, voință, intenție, întrebare, copilărie, foc, fapte, cunoaștere

În sfârşit, mai sunt şi cei care înţeleg că întrebarea este o capcană: ea nu are răspuns. În loc să piardă timp cu capcana, se hotărăsc să acţioneze. Se întorc spre copilărie, caută acolo ce îi umplea de entuziasm şi – în ciuda sfaturilor celor mai în vârstă – îşi dedică viaţa acelui lucru. Pentru că în Entuziasm rezidă Focul Sacru. Treptat, descoperă că faptele lor sunt legate de o intenţie misterioasă, dincolo de cunoaşterea omenească. Şi îşi pleacă fruntea în faţa misterului şi se roagă să nu se abată de la un drum pe care nu îl cunosc, dar pe care îl parcurg din cauza flăcării ce le mistuie inimile. Folosesc intuiţia când le este la îndemână şi folosesc disciplina când intuiţia nu se face simţită. Par nebuni. Uneori se poartă ca nişte nebuni. Dar nu sunt nebuni. Au descoperit adevărata Iubire şi puterea Voinţei.

Paulo Coelho
Citat de Paulo Coelho despre nebunie, intuiție, entuziasm, voință, intenție, întrebare, copilărie, foc, fapte, cunoaștere.

Manuscrisul găsit la Accra, "Voinţă - calea vieţii"

Paulo Coelho

Paulo Coelho 1947, scriitor brazilian

Perioada de viaţă: 1947
Evaluați acest citat:
Generează un alt cod=