Înăuntrul locuinţei de care e vorba, fireşte că nu dai...

Citat de Alexandru Macedonski despre dificultăţi, tăcere, acasă, casă, bogăție, consecințe, îngrijorare, cărți, frumusețe

Înăuntrul locuinţei de care e vorba, fireşte că nu dai prin urmare decât de chilimuri şi de scoarţe, fie frumos aşternute pe jos, fie ţintuite în pereţi ori întinse pe paturi... În casa-cea-mare, cum i se zicea pe atunci salonului, tot paturi în formă de divanuri găseai în orice sălaş boieresc sau neguţătoresc te-ai fi dus şi oricât de multă bogăţie ar fi avut stăpânii lui. Abia Vodă izbutise, cu mari cheltuieli şi nespuse greutăţi, să care de la Viana vreo două canapele cu scaunele lor îmbrăcate în damască de matase şi aşezate cu grijă într-un chervan căptuşit cu paie şi având un coviltir de pânză groasă întinsă pe cercuri. De altminteri, mahalaua întreagă, trăsnită de arşiţa soarelui, zăcea tăcută şi pustie în mijlocul îmbâcsirei prafului răscolit de roatele câte unei sacale ori de-ale câte unui car, căci — ce e drept — telegari înhămaţi la butci şi rădvane nu treceau pe acolo decât din joi în Paşti.

Alexandru Macedonski
Citat de Alexandru Macedonski despre dificultăţi, tăcere, acasă, casă, bogăție, consecințe, îngrijorare, cărți, frumusețe.

Cartea de aur, Casa cu no. 10

Alexandru Macedonski

Alexandru Macedonski 1854 - 1920, poet roman

S-a născut pe: 14 mar 1854.
S-a stins din viaţa în data de 24 nov 1920, la vârsta de 66 ani.
Evaluați acest citat:
Generează un alt cod=