Punctul de vedere pe care îl susţin este acela că etica,...

Citat de Herbert Spencer despre lege, consecințe, fericire, acțiune, nefericire, întrebare, necesitate, probleme, sens, știință

Punctul de vedere pe care îl susţin este acela că etica, în adevaratul ei sens – ştiinţa acţiunii bune –, are ca obiect stabilirea modului în care şi a motivului din care anumite moduri de a acţiona sunt periculoase, iar altele benefice. Aceste rezultate bune şi rele nu pot fi întâmplătoare, ci trebuie să aibă consecinţe necesare ordinii lucrurilor; punctul meu de vedere este că problema de bază a ştiinţelor morale este aceea de a deduce din legile vieţii si din condiţiile existenţei care tipuri de acţiuni conduc în mod necesar la fericire, respectiv la nefericire. Dacă reuşeşte să ofere răspunsul la această întrebare, atunci deducţiile sale vor fi recunoscute ca legi ale actiunii şi trebuie urmate fără nicio referire directă la aprecierea fericirii sau a suferinţei.

Herbert Spencer
Citat de Herbert Spencer despre lege, consecințe, fericire, acțiune, nefericire, întrebare, necesitate, probleme, sens, știință.
Herbert Spencer

Herbert Spencer 1820 - 1903, filosof, sociolog, psiholog britanic

S-a născut pe: 27 apr 1820.
S-a stins din viaţa în data de 08 dec 1903, la vârsta de 83 ani.
Evaluați acest citat:
Generează un alt cod=