Regret a nu fi de acord nici cu delegatul Franţei, nici...

Citat de Nicolae Titulescu despre religie, siguranță, opinie, regret, paradis, stat, societate, rai, timp, zi de naștere

Regret a nu fi de acord nici cu delegatul Franţei, nici cu delegatul Marii Britanii. Aceasta nu mi se întâmplă des. Dar când mi se întâmplă, nu voi lipsi de a persista în opinia mea, cu aceeaşi tenacitate pe care mi-o cunoaşteţi cu toţii... Se spune că la Geneva ar fi state care îşi fac situaţia cu pumnul şi că ar fi altele care nu obţin situaţia pe care o ambiţionează, cu toate gesturile de devoţiune repetate fără întrerupere timp de 15 ani. Se spune că Societatea Naţiunilor nu distinge între cei care păcătuiesc şi cei care nu păcătuiesc. Or, domnilor, nu există religie trainică care să nu fi creat pe lângă paradis şi un infern. Dacă eşti totdeauna sigur că te urci în rai, poţi fi totdeauna tot aşa de sigur că o atare religie nu va fi niciodată respectată.

Nicolae Titulescu
Citat de Nicolae Titulescu despre religie, siguranță, opinie, regret, paradis, stat, societate, rai, timp, zi de naștere.

Discursuri

Nicolae Titulescu

Nicolae Titulescu 1882 - 1941, politician oman

S-a născut pe: 04 mar 1882.
S-a stins din viaţa în data de 17 mar 1941, la vârsta de 59 ani.
Evaluați acest citat:
Generează un alt cod=