România e azi o ţară cu milioane de oameni singuri. De ce...

Citat de Octavian Paler despre invidie, ridicol, democrație, public, realitate, cultură, război, libertate, bani, politică

România e azi o ţară cu milioane de oameni singuri. De ce ar face intelectualii excepţie? Mai ales că ei nu mai joacă azi aproape niciun rol. Au pierdut meciul cu ceea ce reprezintă personaje ca Becali. Aţi văzut cumva ultima emisiune de la Realitatea TV unde Andrei Pleşu şi Gabriel Liiceanu discutau dacă avem sau nu o clasă politică? Tocmai când ei se apropiau de o concluzie, li s-a tăiat brusc microfonul pentru o ediţie specială. Începuse oare Al Treilea Razboi Mondial? S-a descoperit, în fine, viaţă pe Marte? Nu, nimic din toate astea. Sosise avionul cu fotbaliştii de la Real Madrid şi nu trebuia pierdut momentul când îşi vor face apariţia. Nu vi se pare că o asemenea întâmplare face uşor ridicolă orice discuţie despre preocupările culturale ale societăţii de azi? Şi, la urma urmei, de ce nu ne-am privatiza şi noi ranchiunile, invidiile şi urile? Democraţia n-are bani pentru cultură, dar ne asigură libertatea de a ne înjura şi de a ne detesta în public.

Octavian Paler
Citat de Octavian Paler despre invidie, ridicol, democrație, public, realitate, cultură, război, libertate, bani, politică.
Octavian Paler

Octavian Paler 1926 - 2007, scriitor si jurnalist roman

S-a născut pe: 02 jul 1926.
S-a stins din viaţa în data de 07 may 2007, la vârsta de 80 ani.
Evaluați acest citat:
Generează un alt cod=