Sherlock Holmes (către Dr. Watson): Moriarty este un om...

Replică de Arthur Conan Doyle despre matematică, faimă, infractori, carieră, extreme, familie, educație, oraș, talent, infinit

Sherlock Holmes (către Dr. Watson): Moriarty este un om de familie bună şi cu o educaţie excelentă, înzestrat de natură cu un talent fenomenal la matematică. La vârsta de 21 de ani a scris un tratat despre teorema binomială, care s-a bucurat de popularitate în totă Europa. Pe baza lui a obţinut o catedră de matematică într-una din universităţile noastre mai mici şi, după toate aparenţele, avea o carieră strălucită în faţa lui. Dar omul moştenise nişte înclinaţii extrem de diabolice. Avea în sânge o genă de criminal care, în loc să fie temperată, era sporită şi făcută infinit de periculoasă de către extraordinarele lui capacităţi mentale. În universitate au început să circule zvonuri sumbre despre el, aşa că, în cele din urmă, a fost obligat să demisioneze şi să vină la Londra, unde a devenit instructor militar... El este un Napoleon al crimei, Watson, organizatorul a jumătate din ceea ce este rău şi aproape a tot ce trece neobservat în acest mare oraş.

Arthur Conan Doyle
Replică de Arthur Conan Doyle despre matematică, faimă, infractori, carieră, extreme, familie, educație, oraș, talent, infinit.

Ultima problemă

Arthur Conan Doyle

Arthur Conan Doyle 1859 - 1930, scriitor britanic

S-a născut pe: 22 may 1859.
S-a stins din viaţa în data de 07 jul 1930, la vârsta de 71 ani.
Evaluați acest citat:
Generează un alt cod=