Socialismul nu e decât un creştinism degenerat....

Citat de Friedrich Wilhelm Nietzsche despre crimă, infractori, iluzie, logică, valoare, distrugere, religie, sfârșit, spirit, sens

Socialismul nu e decât un creştinism degenerat. Într-adevăr, el menţine acea credinţă în finalitatea istoriei care trădează viaţa şi natura, care substituie finaluri ideale finalurilor reale şi contribuie la iritarea voinţelor şi imaginaţiilor. Socialismul este nihilist. Nihilist nu e acela care nu crede în nimic, ci acela care nu crede în ceea ce este. În acest sens, toate formele de socialism sunt manifestări încă şi mai degradate ale decadenţei creştine... Nihilismul, fie că se manifestă ca religie sau în predica socialistă, este sfârşitul logic al valorilor noastre aşa-zis superioare. Spiritul liber va distruge aceste valori, denunţând iluziile pe care s-au clădit, tocmeala pe care o presupun şi crimele pe care le comit, împiedicând inteligenţa lucidă să-şi îndeplinească misiunea: transformarea nihilismului pasiv în nihilism activ.

Friedrich Wilhelm Nietzsche
Citat de Friedrich Wilhelm Nietzsche despre crimă, infractori, iluzie, logică, valoare, distrugere, religie, sfârșit, spirit, sens.
Friedrich Wilhelm Nietzsche

Friedrich Wilhelm Nietzsche 1844 - 1900, filozof existentialist german

Numit(ă) și: Friedrich Nietzsche.
S-a născut pe: 15 oct 1844.
S-a stins din viaţa în data de 25 aug 1900, la vârsta de 55 ani.
Evaluați acest citat:
Generează un alt cod=