Toate religiile sunt asemănătoare, nu contează cum se...

Citat de Adolf Hitler despre creștini, naivitate, siguranță, distrugere, eroism, minune, înțelegere, destin, sânge, viitor

Toate religiile sunt asemănătoare, nu contează cum se intitulează. Nu au un viitor – cu siguranţă niciunul pentru germani. Dacă fascismului îi place, poate face o înţelegere cu biserica. Aşa voi face şi eu. De ce nu? Aceasta nu mă va opri din distrugerea rădăcinii şi branşelor creştine, şi din anihilarea acesteia în Germania. Italienii sunt naivi; se pricep de minune în a fi păgâni şi creştini în acelaşi timp. Italienii şi francezii sunt cu siguranţă păgâni. Creştinismul lor le este adâncit în piele. Însă germanul este diferit. Este serios în tot ceea ce face. El vrea să fie ori creştin, ori păgân. Nu poate fi ambele. Pe lângă asta, Mussolini nu va face eroi din fasciştii săi. Acolo nu contează dacă sunt creştini sau păgâni. Dar pentru oamenii noştri, este decisiv dacă recunosc crezul unui hristos evreu - împreună cu compătimitele sale etici efeminate - sau dacă adoptă o puternică credinţă eroică în Zeitatea Naturii, Zeitatea din proprii noştri oameni, din propriul nostru destin, din propriul nostru sânge.

Adolf Hitler
Citat de Adolf Hitler despre creștini, naivitate, siguranță, distrugere, eroism, minune, înțelegere, destin, sânge, viitor.
Adolf Hitler

Adolf Hitler 1889 - 1945, lider al Partidului National Socialist German, cancelar al Germaniei

S-a născut pe: 20 apr 1889.
S-a stins din viaţa în data de 30 apr 1945, la vârsta de 56 ani.
Evaluați acest citat:
Generează un alt cod=