Lună plină

Lună plină
Luna plina reprezinta pe langa o priveliste nemaipomenita si o sursa infinita de superstitii. Spatiul romanesc nu duce lipsa de credinte vechi potrivit carora perioada in care luna este vizibila in totalitate, aflandu-se la cea mai mica distanta de Pamant, este o perioada cu o mare incarcatura mistica.

Din batrani se stie ca luna plina influenteaza activitatea si starea mentala a oamenilor; unii devin hiperactivi, agitati, in timp ce altii acuza dureri de cap si o stare de apatie. Inca din antichitate, intelepti precum filosoful Aristotel considerau ca activitatea Lunii influenteaza creierul uman care devine mai sensibil la stimuli, asemeni marii care, influentata de razele lunii, provoaca mareea.

In Transilvania Evului Mediu credinta potrivit careia sub razele Lunii pline oamenii se puteau transforma in varcolaci si vampiri a fost foarte raspandita. Aceasta credinta sau licantopia a stat la baza romanului celebru “ Contele Dracula” scris de Bram Stoker.

In noptile cu luna plina, vrajile si farmecele apartinand magiei albe sau magiei negre au mai multe sanse de reusita datorita influentei Lunii asupra mintii si trupului oamenilor.

Luna plina este de bun augur pentru casatorie, aducand insurateilor prosperitate si intelegere. Copiii nascuti in noptile cu Luna plina sunt sanatosi si au mult noroc in viata. Luna plina este purtatoare de inspiratie pentru cei care doresc sa isi rezolve o problema financiara; meditand asupra acestei probleme in noptile cu Luna plina veti gasi rezolvarea dificultatilor financiare.

Chinezii considera ca Luna plina emana o energie pozitiva care ne ajuta sa indepartam anumite piedici din viata noastra - oameni, lucruri, mentalitati - si care ne impiedica sa ne dezoltam si se ne descoperim cu adevarat.

Joi, 24 mai 2012

Poze


Rate this article:
Generează un alt cod=