Muzeul de Istorie Naturala Grigore Antipa din Bucuresti se redeschide

Muzeul de Istorie Naturala Grigore Antipa din Bucuresti se redeschide
Sambata 17 septembrie 2011, Muzeul de Istorie Naturala " Grigore Antipa", din Bucuresti isi redeschide portile pentru public, dupa o pauza de 2 ani, timp in care schimbari majore au avut loc in modul de prezentare al exponatelor cu ajutorul tehnologiei moderne. S-a incercat optimizarea spatiului astfel incat cele peste 2 milioane de exemplare apartinand patrimoniului muzeului sa fie puse cat mai bine in valoare. Multe dintre acestea sunt expuse in diorame - prezentari care reproduc intr-o maniera cat mai apropiata de realitate mediul natural din care fac parte exponatele, realatiile acestora cu elemente ale faunei si florei, mergandu-se pana la cele mai mici detalii cum ar fi asezarea cuiburilor, hrana, tehnicile de vanatoare. Imaginea generala creata este una impresionanata, vizitatorul avand posibilitatea de a intelege cat mai bine informatia oferita, prin combinatia elementelor vizuale cu cele auditive.

Pentru copiii si tineri, muzeul este o adevarata enciclopedie ale carei mistere se dezvaluie pe masura ce vizitezi muzeul. Indiferent de varsta vizitatorului acesta va fi coplesit de lumea descoperita in interiorului muzeului, unde toate exponatele prezentate sunt autentice. Nimic din ceea ce este prezentat in muzeu nu este o reproducere a unui exemplar autentic; majoritatea exponatelor sunt conservate din timpul vietii lui Grigore Antipa.

Pe langa impresionanatul mod de prezentare al muzeului, printre noutatile care ii asteapta pe vizitatori se numara si cele 65 de info-touch-uri, dispozitive care ofera la cerere informatii suplimentare despre cele mai importante exponate. Patrimoniul muzeului s-a imbogatit cu o colectie de 37 de exponate vanatoresti, de o valoare deosebita, donate de romanul Gheorghe Ianciu.

Pestera amenajata in incinta muzeului a fost extinsa, noua prezentare reproducand fidel stalacitele si stalagmitele intalnite in pesterile din Romania si formele de viata specifice acestui mediu umed.

Desi lipsa de spatiu este acuta, initiatorii proiectului de renovare si modernizare a Muzeul de Istorie Naturala " Grigore Antipa"au amenajat un birou dedicat vietii si activitatii intemeitorului muzeului, savantul Grigore Antipa. Aici vizitatorul poate descoperi informatii valoroase despre viata naturalistului roman, informatii sustinute de obiecte care au apartinut acestuia.





Magazinul de suvenire ne ofera o imagie demna de secolul XXI; muzeul va oferi publicului si o cafenea moderna care va avea acces atat din interiorul muzeului, cat si din exteriorul acestuia. Revista muzeului isi va continua activitatea ca si pana acum, avand ca scop principal mediatizarea muncii de cercetare depusa de echipa de 12 cercetatori si muzeografi care fac parte din echipa Muzeului Antipa, persoane cu o experienta si o pregatire deosebita; sub indrumarea atenta a acestor specialisti s-a derulat acest proiect impresionant.

Incepand cu acest an, muzeul organizeaza pentru cei mici ateliere de lucru, impartite pe grupe de varsta pentru a-i invata pe copiii sa pregateasca un insectar sau sa faca sapaturi arheologice.

Muzeul de Istorie Naturala " Grigore Antipa" dupa renovare si modernizare reprezinta o adevarata destinatie turistica atat pentru turistii romani cat si pentru cei straini, fiind listat in topul primelor cinci muzee de istorie naturala din Europa. Incaltati-va comod si rezervati-va o zi intreaga pentru a-l vizita pe indelete! Acesta este singurul mod de patrunde tainele pe care natura, tehnica moderna, inspiratia, pasiunea si profesionalismul echipei muzeului le ofera publicului larg!


Joi, 15 septembrie 2011
Source: yc

Poze


Videos

Grigore Antipa - Video 1

Grigore Antipa - Video 2

Grigore Antipa - Video 3


Rate this article:
Generează un alt cod=