Anne Frank

Anne Frank

Biografie Anne Frank (1929 - 1945)

Scriitoare germana

Numit și Annelies Marie Frank.
S-a născut pe 12 jun 1929.
S-a stins din viaţa în data de 02 mar 1945, la vârsta de 15 ani.
Ţara de origine Germany
Citate de Anne Frank

Annelies Marie „Anne” Frank (n. 12 iunie 1929, Frankfurt am Main - d. martie 1945, Bergen-Belsen, Germania) a fost o fată evreică germană, care și-a pierdut cetățenia germană în exilul olandez și care a căzut victimă genocidului nazist din cel de-al Doilea Război Mondial. Este cunoscută datorită jurnalului pe care l-a ținut în ascunzătoarea din Amsterdam, înainte de a fi arestată.

Jurnalul, publicat după război de către tatăl ei, care supraviețuise, este considerat un document istoric al Holocaustului, autoarea devenind o figură-simbol a victimelor naziștilor.

Annelies Marie a devenit celebra după publicarea postum a jurnalului pe care l-a scris în perioada în care familia sa se ascundea de naziști, în timpul celui de al doilea război mondial.
Evaluați acest autor:
Generează un alt cod=  

Citate Anne Frank

Anne Frank

Cine e fericit va face şi pe alţii fericiţi, cine e...

Citat de Anne Frank despre tristețe, curaj, fericire
Anne Frank

Mai cred că oamenii sunt într-adevăr buni la suflet....

Citat de Anne Frank despre speranță, suferință, adevăr, spirit, suflet, moarte, oameni
Anne Frank

Pentru oricine se teme, este singur sau nefericit, este...

Citat de Anne Frank despre natură, singurătate, nefericire, frică, siguranță, cer, dumnezeu, oameni
Anne Frank

Ce minunat e că nimeni nu trebuie să aştepte când vrea să...

Citat de Anne Frank despre lume

Citate de Anne Frank, teme

Citate de Anne Frank despre Adevăr Citate de Anne Frank despre Bunul simț Citate de Anne Frank despre Cer Citate de Anne Frank despre Copii Citate de Anne Frank despre Curaj Citate de Anne Frank despre Dumnezeu Citate de Anne Frank despre Față Citate de Anne Frank despre Fericire Citate de Anne Frank despre Ființă Citate de Anne Frank despre Flori Citate de Anne Frank despre Frică Citate de Anne Frank despre Frumusețe Citate de Anne Frank despre Ideal Citate de Anne Frank despre Lene Citate de Anne Frank despre Liniște Citate de Anne Frank despre Lume Citate de Anne Frank despre Mamă Citate de Anne Frank despre Moarte Citate de Anne Frank despre Mulțumire Citate de Anne Frank despre Muncă Citate de Anne Frank despre Natură Citate de Anne Frank despre Nefericire Citate de Anne Frank despre Nevoie Citate de Anne Frank despre Oameni Citate de Anne Frank despre Pace Citate de Anne Frank despre Posibilitate Citate de Anne Frank despre Prestigiu Citate de Anne Frank despre Răbdare Citate de Anne Frank despre Regret Citate de Anne Frank despre Respect Citate de Anne Frank despre Sfat Citate de Anne Frank despre Siguranță Citate de Anne Frank despre Simplitate Citate de Anne Frank despre Simț Citate de Anne Frank despre Singurătate Citate de Anne Frank despre Speranță Citate de Anne Frank despre Spirit Citate de Anne Frank despre Suferință Citate de Anne Frank despre Suflet Citate de Anne Frank despre Timp Citate de Anne Frank despre Tristețe Citate de Anne Frank despre Viață Citate de Anne Frank despre Zi de naștere