Bobo Burlăcianu

Bobo Burlăcianu

Biografie Bobo Burlăcianu

S-a născut pe 01 sep 1979.
Ţara de origine România
Citate de Bobo Burlăcianu

Bobo Burlăcianu, născut pe 1 septembrie 1979, în Dorohoi, este un interpret și compozitor român, membru fondator al formațiilor Fără Zahăr și The Bread Pits.

A terminat în 1998 clasa de informatică a Liceului Teoretic "Grigore Ghica Vv." Dorohoi. În 2002 este absolvent al Facultății de Biologie din cadrul Universității "Al.I.Cuza" din Iași, iar între 2007 și 2011 studiază Regie Film la Universitatea Hyperion din București.

Învață să cânte la chitară în timpul liceului și face parte din trupa de umor Patrula 0, unde îl cunoaște pe Bobi Dumitraș, viitorul coleg din Fără Zahăr. Între 1999 și 2004 activează în trupa de teatru Ludic la Casa de Cultură a Studenților din Iași.

În 2001 formează trupa Fără Zahăr și debutează în cenaclul folk Moldavia. Primul album apare în 2003 și se numește Episodu' unu: Amenințarea faitonului. Urmează albumele Episodu' 2 de la Dorohoi și Neamul lui Peneș Curcanul. Între 2004 și 2012 semnează, alături de Bobi, rubrica Voi n-ați întrebat, Fără Zahăr vă răspunde în Suplimentul de cultură. O parte din texte sunt publicate în volumul Voi n-ați întrebat, Fără Zahăr vă răspunde, de Bobi și Bobo, apărut la Editura Polirom în 2006.

În 2004 o cunoaște pe Ada Milea, cu care va colabora în spectacolele-concert Quijote, adaptare după Miguel de Cervantes, Nasul după N.V.Gogol, Deliruri după poeme de Ion Mureșan, Alcool după poeme de Ion Mureșan, Insula după Gellu Naum și Cântece de iarnă.

În 2007 debutează ca compozitor de muzică de spectacol cu piesa de teatru With a little help from my friends de Maria Manolescu, în regia lui Radu Apostol, la Teatrul Național Iași. Colaborează mai apoi cu teatre din București, Sibiu, Cluj-Napoca, Timișoara, Arad, Piatra Neamț, Suceava.

În 2012 înființează formația de rock alternativ The Bread Pits.

Sursa: https://ro.wikipedia.org/wiki/Bobo_Burl%C4%83cianu
Evaluați acest autor:
Generează un alt cod=  

Citate Bobo Burlăcianu

Bobo Burlăcianu

Noi avem în România o industrie muzicala nesănătoasă,...

Citat de Bobo Burlăcianu despre opinie, muzică, singurătate
Bobo Burlăcianu

Ingredientul nostru secret este Bobi, care face versuri...

Citat de Bobo Burlăcianu despre ironie, grădină, liniște, secret, frumusețe
Bobo Burlăcianu

O industrie muzicala sănătoasă ar trebui să fie...

Citat de Bobo Burlăcianu despre muzică