Christopher Columbus

Christopher Columbus

Biografie Christopher Columbus (1451 - 1506)

Navigator, colonizator şi explorator italiano-spaniol

Numit și Cristoforo Colombo / Cristofor Columb.
Died on 20 may 1506
Ţara de origine Italy
Citate de Christopher Columbus

Cristofor Columb (italiană Cristoforo Colombo, spaniolă Cristóbal Colón, n. între august şi octombrie 1451 – d. 20 mai 1506) a fost un navigator italiano-spaniol. A navigat spre vest, pe Oceanul Atlantic, în căutarea unei rute spre Asia, dar şi-a câştigat reputaţia descoperind un nou continent, America, în perioada precolumbiană fiind cunoscută numai Lumea Veche.

- S-a născut la Genova , în Republica Genova (actuala Italie) în anul 1451.
- În data de 5 decembrie 1492 a devenit primul european care pune piciorul pe insula Hispaniola, actuala Haiti şi Republica Dominicană (becomes the first European to set foot on the island of Hispaniola, now Haiti and the Dominican Republic) în Haiti.
- În data de 17 aprilie 1492 a semnat capitularea de la Santa Fe pentru voiajul său în Asia ca să achiziţioneze condimente (signs the Capitulations of Santa Fe for his voyage to Asia to acquire spices) (împreună cu Spania).
- În data de 30 aprilie 1492 a primit din partea reginei însărcinarea de a explora în Spania.
- În data de 3 august 1492 a început prima sa călătorie spre a descoperi o nouă rută către Indii, dar plecând spre vest în Portugalia (expediţia se va încheia la 15 martie 1493).
- În data de 6 septembrie 1492 a navigat din La Gomera, port în Insulele Canare, ultima oprire înainte de a traversa Atlanticul pentru prima oară (sails from La Gomera in the Canary Islands, his final port of call before crossing the Atlantic for the first time) în Spania.
- În data de 12 octombrie 1492 a debarcat în Caraibe, mai exact în Bahamas; exploratorul a crezut că a ajuns în sudul Asiei (makes landfall in the Caribbean, specifically in The Bahamas; the explorer believes he has reached South Asia) în Bahamas.
- În data de 28 octombrie 1492 a acostat în Cuba.
- În data de 4 martie 1493 s-a întors din voiajul său în ceea ce acum sunt cunoscute drept Insulele Caraibe şi Bahamas (arrives back from his voyage to what is now The Bahamas and other islands in the Caribbean) la Lisabona , în Portugalia.
- În data de 15 martie 1493 s-a întors după prima sa călătorie în America (returns after his first trip to the Americas) în Spania.
- În data de 3 noiembrie 1493 a zărit pentru prima oară Dominica în Marea Caraibilor (first sights the island of Dominica in the Caribbean Sea).
- În data de 18 noiembrie 1493 a zărit pentru prima oară insula cunoscută drept Porto Rico (first sights the island now known as Puerto Rico) în Porto Rico.
- În data de 19 noiembrie 1493 a debarcat pe insula pe care o văzuse în ziua precedentă; a numit-o San Juan Bautista (ulterior Porto Rico) (goes ashore on an island he first saw the day before; he names it San Juan Bautista (later renamed Puerto Rico)) în Porto Rico.
- În data de 5 mai 1494 a debarcat pe insula Jamaica şi a revendicat-o pentru Spania (lands on the island of Jamaica and claims it for Spain) în Jamaica.
- În data de 31 iulie 1498 a fost primul european care a descoperit insula Trinidad în cel de-al treilea voiaj al său către emisfera vestică (becomes the first European to discover the island of Trinidad on his third voyage to the Western Hemisphere).
- În data de 1 august 1498 a devenit primul european care a vizitat ceea ce astăzi este Venezuela (becomes the first European to visit what is now Venezuela).
- În data de 9 mai 1502 a părăsit Spania pentru cea de-a patra şi ultima călătorie către "Lumea Nouă" (leaves Spain for his fourth and final journey to the New World) în Spania.
- În data de 11 mai 1502 a plecat pentru a patra şi ultima oară către Indiile de Vest (leaves for his fourth and final voyage to the West Indies) în Spania.
- În data de 30 iulie 1502 a debarcat la Guanaja în Insulele Bay în largul coastei Hondurasului în timpul celui de-al patrulea său voiaj (lands at Guanaja in the Bay Islands off the coast of Honduras during his fourth voyage).
- În data de 18 septembrie 1502 a debarcat în Costa Rica în cel de-al patrulea şi ultimul său voiaj (lands at Costa Rica on his fourth, and final, voyage) în Costa Rica.
- În data de 10 mai 1503 a descoperit Insulele Cayman şi le denumeşte Las Tortugas, datorită numeroaselor broaşte ţestoase care se găseau acolo (visits the Cayman Islands and names them Las Tortugas after the numerous turtles there) în Insulele Cayman.
- În data de 29 februarie 1504 şi-a folosit cunoştinţele sale despre eclipsa de lună din noaptea respectivă ca să-i convingă pe băştinaşi să-l aprovizioneze cu provizii (uses his knowledge of a lunar eclipse that night to convince Native Americans to provide him with supplies) în S.U.A..
- A murit la Valladolid, în Regatul Castiliei (actuala Spania) pe data de 20 mai 1506.
Evaluați acest autor:
Generează un alt cod=  

Citate Christopher Columbus

Christopher Columbus

Urmând lumina soarelui, am părăsit Lumea Veche.

Citat de Christopher Columbus despre lumină, lume
Christopher Columbus

Până şi croitorii vor să descopere.

Citat de Christopher Columbus
Christopher Columbus

Marea va acorda fiecărui om o nouă speranţă, iar somnul...

Citat de Christopher Columbus
Christopher Columbus

Viaţa are mai multă imaginaţie decât avem noi în visele...

Citat de Christopher Columbus despre imaginație, viață