Marc Levy

Marc Levy

Biografie Marc Levy (1961)

Scriitor francez

S-a născut pe 06 oct 1961.
Ţara de origine France
Citate de Marc Levy

Marc Levy, scriitor frncez, s-a nasxut pe 06 octombrie 1961 in Boulogne-Billancourt, Hauts-de-Seine.

La 18 ani se alatura unei echipe de ajutor urban de descarcerare a Crucii Rosii franceze. Trei ani mai tarziu este numit directorul retelei de ajutor al Crucii Rosii, pentru departamentul din Hauts-de-Seine.

Aceasta experienta l-a marcat profund si i-a inspirat scena initiala din primul roman, scris multi ani dupa aceea.

In acelasi timp, Marc Levy si-a inceput studiile universitare la Paris-Dauphine. Evident, insa, tanarul avea un spirit aventurier, astfel ca in 1983, in cel de al doilea an de studiu, isi infiinteaza prima firma, Logitec France, cu ajutorul unui imprumut bancar pentru studenti. Anul urmator pleaca in Statele Unite unde creeaza alte doua firme Spectrum Hollobyte si Rainbow Image.

In 1990 pierde controlul asupra grupului sau si demisioneaza. Are 29 de ani. Pleaca din nou de la zero, intr-o directie total noua: in mai 1991 a fondat cu doi prieteni (arhitectul Manon Sbaïz si Remi Mangin, inginer) o mica societate de constructii. Echipa astfel constituita a dezvoltat un concept original in care se asociau informatica, arhitectura si ingineria imobiliara. Astfel s-a nascut Societatea Eurythmic-Cloiselec.

Sprijinita de grupul Auguste-Thouard, ea a urcat in cativa ani in topul principalelor birouri de arhitectura din Franta, realizand mai mult de 500 sedii de firma, printre care Coca Cola, Perrier, Dim, Norton, L'Express.

Anul 1998, ii ofera lui Marc Levy noi oportunitati. El scrie "Si daca e adevarat?", pornind de la o povestire pe care a inventat-o pentru fiul sau. Impins de sora lui care este scenarista, el a trimis manuscrisul la Editions Robert Laffont la inceputul lui 1999. Opt zile mai tarziu, editura l-a anuntat ca manuscrisul va fi publicat.

Sursa: Wikipedia
Evaluați acest autor:
Generează un alt cod=  

Citate Marc Levy

Marc Levy

Vreau să reuşesc să mă las în voia lucrurilor fără să-mi...

Citat de Marc Levy despre lașitate, frică
Marc Levy

Memoria este un artist ciudat, îţi desenează viaţa în...

Citat de Marc Levy despre mediocritate, memorie, frumusețe, artiști, lucruri, viață
Marc Levy

Sa identifici fericirea cand se afla la picioarele tale,...

Citat de Marc Levy despre inimă, curaj, inteligență, fericire, adevăr
Marc Levy

Nu mai inota de unul singur in mintea ta. Este un cartier...

Citat de Marc Levy despre minte, singurătate