Michael Jackson

Michael Jackson

Biografie Michael Jackson (1958 - 2009)

Muzician american

Numit și Michael Joseph Jackson.
S-a născut pe 29 aug 1958.
S-a stins din viaţa în data de 25 jun 2009, la vârsta de 50 ani.
Ţara de origine United States
Citate de Michael Jackson

Michael Joseph Jackson a fost un celebru cantaret american de muzica pop, supranumit Regele muzicii pop.

Al saptelea membru al familiei Jackson, Michael Jackson a debutat la varsta de 11 ani ca membru al formatiei The Jackson 5 si si-a inceput cariera solo in 1971, in timp ce era inca membru al grupului. Cunoscut ca si „King of Pop” (Regele muzicii pop) in urmatorii ani, cinci dintre albumele sale solo au devenit cele mai vandute albume din intreaga lume: „Off the Wall” (1979), „Thriller” (1982), „Bad” (1987), „Dangerous” (1991 ) si „HIStory” (1995).

La inceputul anilor 1980, a devenit o figura dominanta in muzica de masa si primul artist afro-american care a avut mare succes la MTV. Popularitatea videourilor lui difuzate la MTV, cum ar fi „Beat It”, „Billie Jean” si „Thriller”, a transformat videourile muzicale intr-o forma de arta distincta si un instrument de promovare, ajutand un canal relativ nou sa castige faima. Videouri cum ar fi „Black or White” si „Scream”, l-au mentinut pe Michael Jackson ca un element de baza la MTV in anii 1990.

Cu un scenariu de muzica si clipuri video, Michael Jackson a popularizat o serie de tehnici de dans complicat fizic, cum ar fi robotul si moonwalk-ul. Sunetul lui muzical distinctiv a influentat numerosi artisti hip hop, pop si R&B contemporan.

Michael Jackson a adunat si a donat milioane de dolari pentru scopuri de caritate prin intermediul turneului „Dangerous World Tour” si a ajutat 39 de organizatii de caritate.

Desi a fost acuzat de pedofilie in 1993, ancheta penala a fost inchisa din cauza lipsei de dovezi, Michael Jackson nefiind pus sub urmarire penala.

A fost casatorit de doua ori si este tatal a trei copii, provocand mai multe controverse in legatura cu cresterea lor.

In 2005, Michael Jackson a fost judecat si gasit nevinovat de inca o acuzatie de abuz sexual.

Unul dintre putinii artisti care au fost inclusi in Rock and Roll Hall of Fame de doua ori, Michael Jackson are mai multe recorduri omologate de Guinness World Records, inclusiv unul pentru „Thriller” ca cel mai vandut album din lume, 13 Premii Grammy, 13 single-uri numarul unu in cariera solo, (mai mult decat oricare alt artist de sex masculin in Hot 100 ERA) si vanzarea a peste 750 milioane de unitati in intreaga lume. A fost unul din idolii culturii de masa, timp de aproape patru decenii. A fost mentionat ca fiind unul dintre cei mai celebri barbati.

Michael Jackson a murit la 25 iunie 2009, intr-un spital din Los Angeles, in urma unui stop cardiac suferit la locuinta sa.

Sursa: Wikipedia
Evaluați acest autor:
Generează un alt cod=  

Citate Michael Jackson

Michael Jackson

O carieră e ca o partidă de şah. Trebuie să te gândeşti...

Citat de Michael Jackson despre carieră
Michael Jackson

Atunci când văd copii, văd faţa lui Dumnezeu. De aceea îi...

Citat de Michael Jackson
Michael Jackson

Atunci când priveşti dincolo de scenă, atât cât poţi...

Citat de Michael Jackson
Michael Jackson

Hai să visăm că mâine vom putea iubi din suflet cu...

Citat de Michael Jackson despre adevăr, spirit, suflet, iubire, inimă