Evenimentele zilei
Celebrări, 20 feb:
Eugen Barbu A fost născut Eugen Barbu.
Ansel Adams A fost născut Ansel Adams.
Georges Bernanos A fost născut Georges Bernanos.
Nicolai Hartmann A fost născut Nicolai Hartmann.
A fost născut Arhip Cibotaru.
A fost născut Doina Ciurea.
A fost născut Mircea Malita.
Lucia Olaru Nenati A fost născut Lucia Olaru Nenati.
Kurt Donald Cobain A fost născut Kurt Donald Cobain.
Comemorări, 20 feb:
Olga Rusu A murit Olga Rusu.
Autori
Fran LebowitzJohn Stuart MillToma de AquinoFred AstaireJacqueline Kennedy OnassisJeannette RankinVasile AlecsandriAvram IancuOlimpiu NusfeleanIrwin ShawPetroniusJackson PollockGerhard TersteegenWystan Hugh AudenThéophile Gautier

Radu Anton Roman

Radu Anton Roman

Biografie Radu Anton Roman (1948)

Poet, prozator, jurnalist si realizator TV roman

S-a născut pe 19 aug 1948.
Ţara de origine România
Citate de Radu Anton Roman

Radu Anton Roman a fost pasionat de gastronomie, vanatoare si pescuit, pasiuni carora le-a dedicat o mare parte a timpului sau. Experientele sale le-a impartasit celorlalti prin intermediul emisiunilor Tv cu teme culuinare pe care le-a prezentat si a cartilor de de bucate pe care le-a publicat. El are meritul de a fi adus in atentia publicului retete traditionale romanesti foarte vechi,uitate. In anul 1998 a publicat una dintre cele mai importante lucrari gastronomice din ultimii ani «Bucate, vinuri și obiceiuri românești». Cartea este o poezie gastronomica ce reuneste obiceiuri si retete culinare intr-un mod inedit. Radu Anton Roman a reinventat emisiunile cu specific gastronomic, in cadrul emisiunilor sale erau prezentate reportaje originale, pline de autenticitate, filmate in zonele din care erau specifice retetele prezentate.

Activitatatea sa complexa a cuprins si colaborari cu Jacques Yves Cousteau, celebrul biolog marin, pentru realizarea documentarelor despre Dunare.

Romanul "Zile de pescuit" a fost foarte bine primit de catre public, acest roman fiind recompensat cu premiul « Luceafarul» in 1985. Cartea a fost publicata in Franta sub demunirea de «Les poisons sur le table» si a cunoscut un succes deosebit.

Activitatea sa literara a fost marcata de cronicile de teatru scrise cu o mare pasiune si cu profesionalism si de colaborarea cu publicatiile Romania literara si Luceafarul in anii 1970-1980.

Este înmormântat în Bucuresti, in cimitirul artistilor, cimitiru Bellu.


Opera:

Ohaba,Țara asta, 1972, poeme

Țările de sus ale merilor, 1974

Bucate, vinuriși obiceiuri românești, 1998

În Deltă cu Jacques-Yves Cousteau, 2001

Zile de pescuit, 1984, roman

Des poissonssur le sable, , 2002

Savoureuse Roumanie, 2004
Evaluați acest autor:
Generează un alt cod=