Radu Anton Roman

Radu Anton Roman

Biografie Radu Anton Roman (1948)

Poet, prozator, jurnalist si realizator TV roman

S-a născut pe 19 aug 1948.
S-a stins din viaţa în data de 29 aug 2005, la vârsta de 57 ani.
Ţara de origine România
Citate de Radu Anton Roman

Radu Anton Roman a fost pasionat de gastronomie, vanatoare si pescuit, pasiuni carora le-a dedicat o mare parte a timpului sau. Experientele sale le-a impartasit celorlalti prin intermediul emisiunilor Tv cu teme culuinare pe care le-a prezentat si a cartilor de de bucate pe care le-a publicat. El are meritul de a fi adus in atentia publicului retete traditionale romanesti foarte vechi,uitate. In anul 1998 a publicat una dintre cele mai importante lucrari gastronomice din ultimii ani «Bucate, vinuri și obiceiuri românești». Cartea este o poezie gastronomica ce reuneste obiceiuri si retete culinare intr-un mod inedit. Radu Anton Roman a reinventat emisiunile cu specific gastronomic, in cadrul emisiunilor sale erau prezentate reportaje originale, pline de autenticitate, filmate in zonele din care erau specifice retetele prezentate.

Activitatatea sa complexa a cuprins si colaborari cu Jacques Yves Cousteau, celebrul biolog marin, pentru realizarea documentarelor despre Dunare.

Romanul "Zile de pescuit" a fost foarte bine primit de catre public, acest roman fiind recompensat cu premiul « Luceafarul» in 1985. Cartea a fost publicata in Franta sub demunirea de «Les poisons sur le table» si a cunoscut un succes deosebit.

Activitatea sa literara a fost marcata de cronicile de teatru scrise cu o mare pasiune si cu profesionalism si de colaborarea cu publicatiile Romania literara si Luceafarul in anii 1970-1980.

Este înmormântat în Bucuresti, in cimitirul artistilor, cimitiru Bellu.


Opera:

Ohaba,Țara asta, 1972, poeme

Țările de sus ale merilor, 1974

Bucate, vinuriși obiceiuri românești, 1998

În Deltă cu Jacques-Yves Cousteau, 2001

Zile de pescuit, 1984, roman

Des poissonssur le sable, , 2002

Savoureuse Roumanie, 2004
Evaluați acest autor:
Generează un alt cod=  

Citate Radu Anton Roman

Radu Anton Roman

Mirosul iubirii este un miros pe care-l descoperi extrem...

Citat de Radu Anton Roman despre iubire, extreme, forță, început