Radu Anton Roman

Radu Anton Roman

Biografie Radu Anton Roman (1948)

Poet, prozator, jurnalist si realizator TV roman

S-a născut pe 19 aug 1948.
S-a stins din viaţa în data de 29 aug 2005, la vârsta de 57 ani.
Ţara de origine România
Citate de Radu Anton Roman

Radu Anton Roman a fost pasionat de gastronomie, vanatoare si pescuit, pasiuni carora le-a dedicat o mare parte a timpului sau. Experientele sale le-a impartasit celorlalti prin intermediul emisiunilor Tv cu teme culuinare pe care le-a prezentat si a cartilor de de bucate pe care le-a publicat. El are meritul de a fi adus in atentia publicului retete traditionale romanesti foarte vechi,uitate. In anul 1998 a publicat una dintre cele mai importante lucrari gastronomice din ultimii ani «Bucate, vinuri și obiceiuri românești». Cartea este o poezie gastronomica ce reuneste obiceiuri si retete culinare intr-un mod inedit. Radu Anton Roman a reinventat emisiunile cu specific gastronomic, in cadrul emisiunilor sale erau prezentate reportaje originale, pline de autenticitate, filmate in zonele din care erau specifice retetele prezentate.

Activitatatea sa complexa a cuprins si colaborari cu Jacques Yves Cousteau, celebrul biolog marin, pentru realizarea documentarelor despre Dunare.

Romanul "Zile de pescuit" a fost foarte bine primit de catre public, acest roman fiind recompensat cu premiul « Luceafarul» in 1985. Cartea a fost publicata in Franta sub demunirea de «Les poisons sur le table» si a cunoscut un succes deosebit.

Activitatea sa literara a fost marcata de cronicile de teatru scrise cu o mare pasiune si cu profesionalism si de colaborarea cu publicatiile Romania literara si Luceafarul in anii 1970-1980.

Este înmormântat în Bucuresti, in cimitirul artistilor, cimitiru Bellu.


Opera:

Ohaba,Țara asta, 1972, poeme

Țările de sus ale merilor, 1974

Bucate, vinuriși obiceiuri românești, 1998

În Deltă cu Jacques-Yves Cousteau, 2001

Zile de pescuit, 1984, roman

Des poissonssur le sable, , 2002

Savoureuse Roumanie, 2004
Evaluați acest autor:
Generează un alt cod=  

Citate Radu Anton Roman

Radu Anton Roman

Viaţa merită să fie sorbită picătură cu picătură, până la...

Citat de Radu Anton Roman despre viață
Radu Anton Roman

Mirosul iubirii este un miros pe care-l descoperi extrem...

Citat de Radu Anton Roman despre iubire, extreme, forță, început