Richard Gere

Richard Gere

Biografie Richard Gere (1949)

Actor american

Numit(ă) și: Richard Tiffany Gere.
S-a născut pe 31 aug 0199.
Ţara de origine United States
Citate de Richard Gere

A început sa joace în anii 1970, și a urcat pe treptele succesului în 1980 pentru rolul său din filmul American Gigolo, care l-a stabilit ca un om de frunte și sex-simbol. El a continuat să stea în frunte cu rolurile sale din An Officer and a Gentleman, Pretty Woman, Primal Fear și Chicago, pentru care a câștigat un Glob de Aur ca cel mai bun actor, precum și un Screen Actors Guild Award, ca parte a Celei mai bune distributii.

Gere a lucrat profesional prima oară la Playhouse Provincetown la Cape Cod, în 1971, unde a jucat în Rosencrantz și Guildenstern Are Dead. Primul său rol major a fost în versiunea originală London,varianta de scena a lui Grease, în 1973. A început să apară în filme la Hollywood, în mijlocul anilor 1970, jucand în thrillerul Looking For Mr. Goodbar (1977) și rolul principal în Days of Heaven. În 1980, Gere a apărut în producția de pe Broadway Bent.

După 1982, cariera lui Gere a avut parte de mai multe eșecuri box office. Cariera sa a reînviat după eliberarea filmelor Internal Affairs și Pretty Woman în anul 1990. Statutul său de om de succes a fost recâștigat jucând în mai multe filme de succes pe parcursul anilor 1990, inclusiv Sommersby (1993), Primal Fear (1996), și Runaway Bride (1999), în care s-a reunit cu actrița alături de care a jucat în Pretty Woman - Julia Roberts.

Revista People l-a numit "Cel mai sexy bărbat în viață", în 1999. În 2002, el a avut trei apariții majore: thriller-horror Mothman Prophecies, drama Unfaithful, și Chicago (versiunea care a câștigat Premiul Oscar) pentru care a câștigat un Glob de Aur ca "Cel mai bun actor - Comedie sau muzical ". Filmul lui Gere din 2004, Shall We Dance, a reprezentat un succes în încasări de 170 milioane dolari în întreaga lume deși filmul lui următor, Bee Season din 2005, a fost un eșec comercial.

Gere a fost declarat "Omul Anului" de către Harvard University's Hasty Pudding Theatricals'in anul 2006.

În 2007, el a jucat alături de Jesse Eisenberg și Terrence Howard, în Hunting Party, un thriller comic, în care el a jucat un jurnalist în Bosnia. În același an el a jucat alături de Christian Bale, Heath Ledger, și Cate Blanchett, în semi-biograficul film a lui Todd Haynes "-film biografic despre Bob Dylan, I'm Not There.

Cel mai recent, Gere a jucat alături de Diane Lane, în drama romantica Nights in Rodanthe, lansat în 2008. În anul 2009 apare în filmele: Amelia, Hachiko: A Dog's Story, Brooklyn's Finest.

Evaluați acest autor:
Generează un alt cod=  

Citate Richard Gere

Richard Gere

Secretul succesului meu este fixativul meu.

Citat de Richard Gere despre secret, succes
Richard Gere

Orice persoana răspunde la bunătate.

Citat de Richard Gere despre bunătate
Richard Gere

Eşti aşa de frumoasă încât, oricât de târziu ai veni, tu...

Citat de Richard Gere
Richard Gere

Dacă aș fi știut ca viata mea se va termină în acest fel,...

Citat de Richard Gere despre viață, zi de naștere