Richard Nixon

Richard Nixon

Biografie Richard Nixon (1913 - 1994)

Om politic american

Numit(ă) și: Richard Milhous Nixon.
S-a născut pe 09 jan 1913.
S-a stins din viaţa în data de 22 apr 1994, la vârsta de 81 ani.
Ţara de origine United States
Citate de Richard Nixon

S-a născut la Yorba Linda , în California , S.U.A. pe data de 9 ianuarie 1913.
În data de 26 septembrie 1960 a participat la prima dezbatere televizată dintre candidaţii la preşedenţie (takes place at the first televised debate between presidential candidates) la Chicago , în Michigan , S.U.A. (împreună cu John F. Kennedy).
În data de 2 august 1969 a vizitat România la Bucureşti (primul preşedinte american la Bucureşti).
În data de 12 octombrie 1970 a anunţat că SUA va retrage încă 40.000 de soldaţi înainte de Crăciun (announces that the United States will withdraw 40,000 more troops before Christmas) la Războiul din Vietnam în S.U.A..
În data de 21 februarie 1972 a devenit primul preşedinte american care vizitează China (visits the People's Republic of China to normalize Sino-American relations).
În data de 18 decembrie 1972 în Războiul din Vietnam , Richard Nixon a anunţat că Statele Unite vor implica Vietnamul de Nord în Operaţiunea Linebacker II, o serie de bombardamente chiar de Crăciun, după ce tratativele de pace din data de 13 decembrie eşuaseră (announces that the United States will engage North Vietnam in Operation Linebacker II, a series of Christmas bombings, after peace talks collapsed on the 13th December) la Washington , în Districtul Columbia , S.U.A..
În data de 27 iunie 1974 a efectuat o vizită oficială în U.R.S.S..
În data de 9 august 1974 a devenit primul preşedinte al SUA care a demisionat, ca urmare a scandalului Watergate (becomes the first President of the United States to resign from office as a direct result of the Watergate scandal) la Washington , în Districtul Columbia , S.U.A..
În data de 2 ianuarie 1974 a semnat o lege prin care a redus viteza maximă la 55 km/h pentru a economisi benzina în timpul embargoului OPEC (signs a bill lowering the maximum U. S. speed limit to 55 MPH in order to conserve gasoline during an OPEC embargo) în S.U.A..
A murit la New York City , în New York , S.U.A. pe data de 22 aprilie 1994.
Evaluați acest autor:
Generează un alt cod=  

Citate Richard Nixon

Richard Nixon

Un om nu este distrus atunci când este învins; e distrus...

Citat de Richard Nixon
Richard Nixon

Perioada cea mai uşoară într-o situaţie de criză este...

Citat de Richard Nixon
Richard Nixon

Trebuie să fii întotdeauna gata să negociezi, dar nu...

Citat de Richard Nixon
Richard Nixon

Nu uita niciodată că unii te pot urî, dar cei care te...

Citat de Richard Nixon despre ură, uitare