Rohit Sharma

Biografie Rohit Sharma (1987)

Jucător internațional de cricket indian, care este actualul căpitan al echipei naționale indiene

Numit și Rohit Gurunath Sharma.
S-a născut pe 30 apr 1987.
Ţara de origine India
Citate de Rohit Sharma

Rohit Gurunath Sharma (născut la 30 aprilie 1987) este un jucător internațional de cricket indian, care este actualul căpitan al echipei naționale indiene. Un batsman de deschidere dreptaci și un bowler ocazional cu brațul drept off break, el este recunoscut pe scară largă ca unul dintre cei mai remarcabili bătăiști ai erei actuale în cricketul limitat. El joacă pentru Mumbai la cricket intern. El îi conduce pe indienii din Mumbai în Indian Premier League și au câștigat turneul un record de cinci ori sub conducerea sa.

Sharma deține în prezent recordul mondial pentru cel mai mare scor individual (264) într-un meci internațional de o zi și este singurul jucător care a marcat trei secole duble în competițiile internaționale de o zi. A câștigat premiul ICC ODI Cricketer of the Year pentru bărbați în 2019, după ce a marcat cinci secole la Cupa Mondială din 2019. Sharma a primit două onoruri naționale, Premiul Arjuna în 2015 și prestigiosul maior Dhyan Chand Khel Ratna în 2020.

În afara cricketului, Sharma este un susținător activ al campaniilor de bunăstare a animalelor. Este ambasadorul oficial al rinocerului pentru WWF-India și este membru al People for the Ethical Treatment of Animals (PETA). El a colaborat cu PETA în campania sa de conștientizare cu privire la situația dificilă a pisicilor și câinilor fără adăpost din India.

(sursa: wikipedia)
Evaluați acest autor:
Generează un alt cod=  

Citate Rohit Sharma

Succesul din exterior într-adevăr începe cu succesul din...

Citat de Rohit Sharma despre succes, adevăr