Evenimentele zilei
Celebrări, 16 feb:
Henry B. Adams A fost născut Henry B. Adams.
Bogdan Petriceicu Hasdeu A fost născut Bogdan Petriceicu Hasdeu.
A fost născut Gabriel Argeseanu.
Stela Brie A fost născut Stela Brie.
A fost născut Ilie Constantin.
Mihail Gramescu A fost născut Mihail Gramescu.
Ion Milos A fost născut Ion Milos.
Ion Pachia-Tatomirescu A fost născut Ion Pachia-Tatomirescu.
Rodica Soreanu A fost născut Rodica Soreanu.
Constantin Stoiciu A fost născut Constantin Stoiciu.
Comemorări, 16 feb:
Giosue Carducci A murit Giosue Carducci.
John W. Gardner A murit John W. Gardner.
A murit Victor Kernbach.
Charles Cotton A murit Charles Cotton.
Autori
Mata HariFrancis DarwinHavelock EllisAurelian SilvestruCostel StancuLiviu NanuHank AaronJohn Lancaster SpaldingDuiliu ZamfirescuConstantin GeambasuLogan Pearsall SmithRadu F. AlexandruMatthias ClaudiusSir Thomas MaloryLynn Johnston

Şerban Ionescu

Şerban Ionescu

Biografie Şerban Ionescu (1950 - 2012)

Actor român

S-a născut pe 23 nov 1950.
S-a stins din viaţa în data de 21 nov 2012, la varsta de 61 ani.
Ţara de origine România
Citate de Şerban Ionescu

A jucat teatru la Târgu Jiu, apoi în București, la Teatrul de Comedie, la Teatrul Odeon și la Teatrul Național.

A fost căsătorit cu actrița Magda Catone, având un fiu, Carol.

Filmografie

- Ion: Blestemul pămîntului, blestemul iubirii (1978) - Ion
- Capcana mercenarilor (1981)
- Lumini și umbre (TV, 1981)
- Lumini și umbre: Partea II (TV, 1982)
- Imposibila iubire (1983)
- Acasă (1984)
- Furtună în Pacific (1985)
- Marele premiu (1985) - Tatăl
- Bătălia din umbră (1986)
- Pădurea (1986)
- Pădureanca (1987)
- Martori dispăruți (1988)
- Mircea (1989)
- Lacrima cerului (1989)
- Cezara (1991)
- Începutul adevărului (Oglinda) (1994) - Lucrețiu Pătrășcanu
- Prea târziu (1996)
- Aerisirea (TV, 1998)
- Față în față (1999)
- Maria (2003) - Ion
- Sindromul Timișoara - Manipularea (2004)
- „15” (2005)
- Cuscrele (serial TV, 2005)
- Azucena - Îngerul de abanos (2005) - Grănicerul Vaniușa
- Om sărac, om bogat (serial TV, 2006) - Emilian Maxim
- Happy End (2006) - senatorul Costea
- De ce eu? (2006) - Tatăl
- Visuri otrăvite (2006) - Eugen
- Păcală se întoarce (2006) - Primarul
- Anticamera (serial TV, 2008)
- Dincolo de America (2008) - Yan Vesa
- Fetele marinarului (serial TV, 2008) - Amza Trifan
- Pac! Ești mort (2009)
Evaluați acest autor:
Generează un alt cod=