Şerban Ionescu

Şerban Ionescu

Biografie Şerban Ionescu (1950 - 2012)

Actor român

S-a născut pe 23 nov 1950.
S-a stins din viaţa în data de 21 nov 2012, la vârsta de 61 ani.
Ţara de origine România
Citate de Şerban Ionescu

A jucat teatru la Târgu Jiu, apoi în București, la Teatrul de Comedie, la Teatrul Odeon și la Teatrul Național.

A fost căsătorit cu actrița Magda Catone, având un fiu, Carol.

Filmografie

- Ion: Blestemul pămîntului, blestemul iubirii (1978) - Ion
- Capcana mercenarilor (1981)
- Lumini și umbre (TV, 1981)
- Lumini și umbre: Partea II (TV, 1982)
- Imposibila iubire (1983)
- Acasă (1984)
- Furtună în Pacific (1985)
- Marele premiu (1985) - Tatăl
- Bătălia din umbră (1986)
- Pădurea (1986)
- Pădureanca (1987)
- Martori dispăruți (1988)
- Mircea (1989)
- Lacrima cerului (1989)
- Cezara (1991)
- Începutul adevărului (Oglinda) (1994) - Lucrețiu Pătrășcanu
- Prea târziu (1996)
- Aerisirea (TV, 1998)
- Față în față (1999)
- Maria (2003) - Ion
- Sindromul Timișoara - Manipularea (2004)
- „15” (2005)
- Cuscrele (serial TV, 2005)
- Azucena - Îngerul de abanos (2005) - Grănicerul Vaniușa
- Om sărac, om bogat (serial TV, 2006) - Emilian Maxim
- Happy End (2006) - senatorul Costea
- De ce eu? (2006) - Tatăl
- Visuri otrăvite (2006) - Eugen
- Păcală se întoarce (2006) - Primarul
- Anticamera (serial TV, 2008)
- Dincolo de America (2008) - Yan Vesa
- Fetele marinarului (serial TV, 2008) - Amza Trifan
- Pac! Ești mort (2009)
Evaluați acest autor:
Generează un alt cod=  

Citate Şerban Ionescu

Şerban Ionescu

Prostimea trăieşte din suferinţa altuia.

Citat de Şerban Ionescu
Şerban Ionescu

Sunt foarte rare cuplurile de actori. Pentru că ai nevoie...

Citat de Şerban Ionescu
Şerban Ionescu

Mi-am trăit viaţa până la vârsta asta ca pe o felie de...

Citat de Şerban Ionescu
Şerban Ionescu

Eu nu cred în oamenii care au principii, pentru că au...

Citat de Şerban Ionescu despre tentație, principiu, oameni