Şerban Ionescu

Şerban Ionescu

Biografie Şerban Ionescu (1950 - 2012)

Actor român

S-a născut pe 23 nov 1950.
S-a stins din viaţa în data de 21 nov 2012, la vârsta de 61 ani.
Ţara de origine România
Citate de Şerban Ionescu

A jucat teatru la Târgu Jiu, apoi în București, la Teatrul de Comedie, la Teatrul Odeon și la Teatrul Național.

A fost căsătorit cu actrița Magda Catone, având un fiu, Carol.

Filmografie

- Ion: Blestemul pămîntului, blestemul iubirii (1978) - Ion
- Capcana mercenarilor (1981)
- Lumini și umbre (TV, 1981)
- Lumini și umbre: Partea II (TV, 1982)
- Imposibila iubire (1983)
- Acasă (1984)
- Furtună în Pacific (1985)
- Marele premiu (1985) - Tatăl
- Bătălia din umbră (1986)
- Pădurea (1986)
- Pădureanca (1987)
- Martori dispăruți (1988)
- Mircea (1989)
- Lacrima cerului (1989)
- Cezara (1991)
- Începutul adevărului (Oglinda) (1994) - Lucrețiu Pătrășcanu
- Prea târziu (1996)
- Aerisirea (TV, 1998)
- Față în față (1999)
- Maria (2003) - Ion
- Sindromul Timișoara - Manipularea (2004)
- „15” (2005)
- Cuscrele (serial TV, 2005)
- Azucena - Îngerul de abanos (2005) - Grănicerul Vaniușa
- Om sărac, om bogat (serial TV, 2006) - Emilian Maxim
- Happy End (2006) - senatorul Costea
- De ce eu? (2006) - Tatăl
- Visuri otrăvite (2006) - Eugen
- Păcală se întoarce (2006) - Primarul
- Anticamera (serial TV, 2008)
- Dincolo de America (2008) - Yan Vesa
- Fetele marinarului (serial TV, 2008) - Amza Trifan
- Pac! Ești mort (2009)
Evaluați acest autor:
Generează un alt cod=  

Citate Şerban Ionescu

Şerban Ionescu

Moartea este un accident pe care-l așteptăm de la prima...

(0) (0) (0)
Citat de Şerban Ionescu despre moarte

Citate de Şerban Ionescu, teme

Evenimentele zilei
Celebrări, 24 mai:
Bob Dylan A fost născut Bob Dylan.
Elsa Maxwell A fost născut Elsa Maxwell.
Harry Emerson Fosdick A fost născut Harry Emerson Fosdick.
A fost născut Petre Bokor.
A fost născut Andrei Grigor.
Dan-Bogdan Hanu A fost născut Dan-Bogdan Hanu.
Florin Iaru A fost născut Florin Iaru.
Adrian Popescu A fost născut Adrian Popescu.
Henri Michaux A fost născut Henri Michaux.
Comemorări, 24 mai:
Duke Ellington A murit Duke Ellington.
Fanus Neagu A murit Fanus Neagu.